15 Ağustos 2010 Pazar

Orta Şeker Başlangıç!

Sezonun ilk maçını deplasmanda Eskişehirspor ile oynadık. Benim yaz okulunda bulunmam sebebiyle pek deplasman olmadı bana ancak öğrenci halimle bilet fiyatları biraz sarstı açıkçası. Es-Es yönetiminin kombineleri sattırmak amaçlı bilet fiyatlarını yüksek tutması Eskişehir de geçen seneki kalabalığı yakalayamamıza da neden oldu. Sadece 9 kişiydik, futbol seyir zevki ortalarda tek eğlencemiz elektriklerin kesilmesi oldu.

Maça göz atacak olursak hızlı başladı ve sanırım yeni sezon heyecanıyla iki tarafta hırslı gözüküyordu. Maçın 4. dakikasında elektriklerin kesilip yaklaşık bir 10-15 dakika boyunca gelmemesiyle bu heyecan söndü gibi oldu futbolcularda. Genel yapısını konuşursak istekli gözüken taraf Eskişehirspordu. Ancak onlarda kale önüne geldikten sonra son vuruşu gerçekleştiremediler. Tabi ki birde kalecimiz Serdar'ın üstün performansını es geçmemek lazım. Bizde ise daha çok beraberliğe razı bir takım havası vardı özellikle Thomas Doll'un değişikliklerinden bu daha net sezildi.

Gençlerbirliği'ni tek olarak ele aldığımda Hurşut'u biraz zayıf gördüm. Serdar bıraktığı yerden devam ediyor. Zaten en büyük avantajlarımızdan demiştik kendisi için. Kaptanlıkta yaramış. Harbuzi'nin bireysel yetenekleri dikkat çekiciydi ama çok abarttı ve bizi bir önemli gol pozisyonundan etti. Hurşut'ta benzer bir işe imza attı. Sahanın bizim adımıza en iyisi Oktay Delibalta idi. Zaten bizimle maç izleyen bir polis memuru da ısrarla 13 numara kim diye sordu (bizim aramızda da ufak bir bilmeceye dönüştü bir ara). Rakibi bozan ve 90 dakika boyunca yılmadan basan bir oyun sergiledi. Ermin Zec tek forvet olarak bir sağ bir sol üstüne düşeni yapmaya çalıştı kumaş yerinde ancak son dakika bedavadan 3 puan alabilecek kaçırdığı gol akıllara zarar. Futbolun şans melekleri razı olmadı sanırım. Thomas Doll beklediğimizin aksine beraberlik isteyen takım değişiklikleriyle biraz hayal kırıklığına uğrattı beni. Ante Kulusic bu takımın en zayıf halkası Radeljic'i aratabilir ancak mecburen oynadı sanıyorum. Takım kısa kısa biraysel olarak böyleydi.

Oyunda ise paslaşmalar ve uyumumuz sevindirici noktalar. Ancak hücum konusunda ciddi eksiklikler göze çarpıyor. Cem Can orta sahayı toplamakta, Harbuzi fazla bencil oynamazsa, Oktay ve Hurşut ile orta saha güzel gözüktü. İlerde top tutma konusu büyük problem galiba Kahe'yi özlemeye başlayacağız. Ramazan'ın ilk haftasında, sıcaklarda başlayan lig filan diyerek suçu başka şeylere atacak olursak öyle çok fazla umutsuz bir takımda değiliz ancak değişmesi gereken çok şeyde var. Geçen sezon dediğimiz gibi bazı şeylerin yerine oturması için zamana ihtiyacımız var. İlk maçın kusuru olmaz diyerek ilerleyen haftaları izlemekte fayda var.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara