5 Ağustos 2010 Perşembe

TSYD,Ankara Futbolu ve Eskiye Özlem!

Bu pazar bir Ankara klasiği olan sezon öncesi Ankara takımları için son ve en ciddi hazırlık turnuvası olan TSYD Ankara şubesi Futbol Turnuvasının 44.sü sadece 2 takımın katılımıyla gerçekleşecek. Tek maç sonunda şampiyonun belli olacağı maçta Ankara'nın iki devi derbi mücadelesine imza atacak. Gazozuna bile olsa kıran kırana geçen Ankaragücü - Gençlerbirliği maçı bu sene nedense reklamsız ve sessiz sedasız oynanacak. Öncelikle Süper Ligde 4 Ankara takımının mücadele ettiği dönem bu 4 takım arasında oynanan turnuvada, sadece bu iki takımın olduğu yıllarda ise 2 farklı takımın dahil olmasıyla 4'lü turnuva niteliği taşırdı. Bu sene neden neydi bilinmez ama sadece 2 takım ve tek maç var.

Sorun sadece bu değil tabii ki. Yıllarca bu turnuvayı TRT ekranlarından canlı olarak izledik. Bu sene ise TRT1 bu maçı canlı yayınlamak yerine Dünya Kupası finalini ekranlara tekrar getirecek yayın akışına bakılacak olursa. TSYD mi iyi organize olamadı yoksa Ankara futbolu değer mi kaybediyor gün geçtikçe? 4 takımı Süper Ligde fazla görülen Ankara'nın önce Hacettepesi veda etti Süper Lige ardından Ankaraspor düşürüldü. Ankaraspor düşürülürken Hacettepe bi kademe daha düştü, Ankaraspor ise tarihe gömüldü an itibariyle. Türk Telekomspor gelecek sezon aksi bir karar olmaz ise futbol şubesini kapatıyor. Ankara Demirspor yıllardır alt liglerde deyim yerindeyse çırpınıyor. Yılların Şekerspor'u ise Etimesgut'tan ikametgahını aldırmış Beypazarı'na taşınmış durumda oradan oraya savruluyor. Hey gidi Şeker, hey gidi Buruno... Babamın beni maçlara ilk götürdüğü yıllar, futbola ilk sevdalanışım, ilk futbol karakterlerim....
(buruno)

Bu aralar çok içlendim Ankara Futboluna dair ama ne yapabilirim, bu takımlardı, bu figürlerdi beni bu kadar futbol delisi yapan. Şimdi Süper Ligde sadece iki Ankara takımı, iki Ankara devi ve sezonun ilk derbisini sessiz sedasız karşılayacaklar. Ankaragücü yıldıza doymazken, Dünya Kupasının yıldızlarından Vittek kadrosundayken, Geremi, Zewlawkov gibi isimler varken, Gençlerbirliği tarihinin en pahalı transferini yapmışken, Man. Utd. altyapılı adamlar getirirken bu ilgisizliğin nedeni nedir anlamakta güçlük çekiyorum.

Sadece bana mı öyle geliyor? ama Ankara Futbolu gittikçe değer yitiriyor. Ümidimiz Ankaragücü ve Gençlerbirliği. Bu sezon yapacaklarıyla dikkatleri üzerlerine çekebilirlerse gereken yatırım yapılır da belki yeniden şahlanır Ankara Futbolu ya da belki de değer yitirmiyordur sadece bana öyle geliyordur?

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara