22 Ağustos 2010 Pazar

Cem Onuk'un İstifası!

Gençlerbirliği'nin yaşadığı sportif başarısızlıkların baş mimarı olarak sürekli olarak eleştirilen, deyim yerindeyse İlhan Cavcav'dan sonra ikinci adam olan genel menejerimiz Cem Onuk'un istifa ettiği haberi düştü bugün spor sitelerine. Taraftar olarak eleştirilerin dozuna baktığımda biraz geç kalınmış bir istifa olarak bile değerlendirilebilir. Ancak istifa nedeni tamamen Cem Onuk'un kendine vakit ayıramaması olarak belirtilmiş, İlhan Cavcav'da düşünmesi için kendisine ay sonuna kadar süre vermiş.

İstifanın asıl sebebi gerçekten Cem Onuk'un kişisel problemleri mi bunu bilemem ancak şöyle bir düşündüğüm gerçekten başarısız olduğunu anladığı için istifa etmiş olma olasılığı da çok yüksek. İlhan Cavcav ile tartışıp Karşıyaka'ya geçen Onuk, Karşıyaka'yı baya bir zarara sokup 2. Gençlerbirliği dönemine başladığından beri takımda sağlam yabancı futbolcu göremez olduk. Senelerdir Brezilya'ya Arjantin'e oyuncu bakmaya giden Onuk dönüşünde geçerken ayıp olmasın diye alır gibi Sırp, Arnavut oyuncuları toplayıp geldi. İlhan Cavcav'ın hastalığı sebebiyle oyuncu izleyememesi, transferlerin Cem Onuk'un tekeline verdi bir anlamda. Sandro ve Tozo'nun Gençlerbirliği'ne getiriliş öyküsünde İlhan Cavcav bile kabul etti Cem Onuk'un yediği kazığı. Senelerce tutmayan futbolcular yüzünden küme düşme hattında gezindi bu takım. Bu iddiamı güçlendiren bir örnek olarak bu sezon yapılan Michael Stewart ve Billy Mehmet transferleri verilebilir. Cem Onuk'un yaptığı bu transferler Thomas Doll'un gözüne girmekte gerçekten büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bekim Balaj ve stoper bulunamayınca Hacettepe'den çağırılan Kulusic Cem Onuk'un keşifleri. Balaj için birşeyler söylemek erken belki ama Kulusic Hacettepe'de üst üste 2 sezon küme düşme başarısızlığını gösterirken takımın kötülerindendi. Tekrar ne akla hizmet alındı sorusunu sorarken takım içinde ne kadar sırıttığını Eskişehir maçında gördük.

Bu sene de yapılan şu an için başarısız gözüken transferler sonunda Cem Onuk'un istifası gelmiş olma ihtimali çok yüksek. Gerçi şu an için taraftarlar arasında Cem Onuk'un niye gittiği yada nasıl gittiği değil kesinlikle takımdan tamamen gitmesi önemli. İlhan Cavcav ay sonuna kadar süre vermiş, hala kararından cayma ihtimali yüksek. Hoş gelen gideni aratırda derler, Cavcav şu dakikadan sonra kolay kolay bir menajere güvenmez gibi. Fenerbahçe, Hasan Çetinkaya'yı bırakırsa tekrar Gençlerbirliği'ne kazandırmak müthiş olurdu, gelin görün ki Cem Onuk için harcadığımız Hasan Çetinkaya, Niang'ı Fenerbahçe'ye kazandıran ekibin başrol oyuncusu.

Umarım kulüp için hayırlı olur ve bu istifayla bir temizlenme başlar kulüp içinde. Bu olaydan çıkaracağımız bir diğer sonuçta Cem Onuk yokken İlhan Cavcav bu takıma transfer yapmaz, Doll'un bas bas bağırdığı hücum transferi de yatmış gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara