9 Ağustos 2010 Pazartesi

Futbolun "Jaws"ı: Ankara 19 Mayıs Stadyumu Zemini!

Penaltı atışlarının sonunda gelen TSYD Kupası sezon öncesi taraftarlar için moral olur aynen takım için olduğu gibi. Gençlerbirliği taraftarları ise lige moralsiz başladı. Oynanan oyunun tat vermemesinin yanısıra Mustafa Pektemek'in sakatlık haberi kabus gibi çöktü üzerimize. Hava şartları yüzünden verimsiz bir maç oldu belki, tatsız oyun için bu bahaneler öne sürülebilse de Mustafa Pektemek'in sakatlanma biçimi canavarın tekrar uyandığını gördük.

"Ülkenin başkentine böyle saha yakışmıyor" diye başlayan tartışmalarla tanışmıştık ilk bu canavar ile. Tam olarak hangi maçtı çok net hatırlamasamda önce Gençlerbirliği kaptanı Erkan Özbey kurban gitti 19 Mayıs'ın zeminine. Ayağı zemine takılmış ve bileğini kırmıştı. Uzun süre oynayamayan kaptanın ardından bu tartışma daha da alevlendi ve çözümler arandı. Bulunan çözüm UEFA'nın da onay verdiği suni çim oldu. Seneler önce Ankaraspor, Aktepe stadı suni çim diyerek oynayamamış ve 19 Mayıs'a gelmişti ama yazın yapılan operasyonla suni çim hizmete girdi.
Bir iki haftadan sonra suni çim sorunları baş göstermeye başladı. Gençlerbirliği o sezon bir sürü sakat verirken suni çimin en ciddi kurbanı Trabzonsporlu Yattara oldu. Sanırım devreyi yada sezonu kapatmıştı. Tekrar doğal çime döndürülen 19 Mayıs durmadan yoluna devam ediyor. TSYD Kupasında sakatlanan Mustafa Pektemek 6 ay yok ve yaptığı açıklamada ayağının çukura girdiğini söylüyor. Thomas Doll zaten hücuma hala bir kaç takviye yapılmasının gerekliliğinden bahsederken birde Mustafa Pektemek'i kaybetmek kötü oldu. Ermin Zec'in partneri büyük ihtimalle Billy Mehmet olacak ancak Pektemek kadar yararı dokunur mu bilemem? hoş Pektemek'in de ne kadar yararı dokunduğunu açık ve net bir şekilde söyleyemiyorum. Ancak mevcut kadroda yapılacak en iyi seçim kendisi olacağından bizim için kötü oldu bu sakatlık.

Gelgelelim futbolun katili 19 Mayıs'ın zemini kurbanları arasına bir yenisini daha ekledi. Bakalım yetkililer bu sefer ne çözüm bulacak. Euro 2016'yı da kaybettik yeni stat hayalleri şimdilik rafta. Keşke şampiyonayı kaybetmeden, bu futbolcular sakatlanmadan önce başlansaydı yeni stadyumun yapımına. Ama Türk insanıyız önce yumurta bir dayansın herşey yapılır ondan sonra.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara