14 Eylül 2010 Salı

Gençlerbirliği'nde Hayat Belirtileri!


Sezonun ilk galibiyeti kendi sahamızda biraz zorda olsa geldi. Zor dediğime çok aldanmayın takımın eksiklerine rağmen bizden kaynaklı olmayan bir takım sorunlar yüzünden de zorlandık galibiyeti alırken.

Maçı değerlendirmeden önce oyuna damgasını vuran isimden bahsedeyim. Hakem Özgür Yankaya. Ben bu yazıyı yazarken TRT Stadyum programında Özgür Yankaya övüldü. Tamam belki kritik pozisyonlarda haklı kararlar vermiş olabilir ancak sahada futbol oynamaya hevesli Gençlerbirliği ve İstanbul Belediye takımlarının her hareketini düdükle durdurup, bir de otoriteyi sağlayayım diye sarı kartı gereksiz ve fazla kullanınca maçı katletti diyebilirim. Skora etkisi direk olmasa da güzel futbola etkisi büyük ama maalesef negatif yönde oldu.

Maça gelirsek iki takımda oldukça istekliydi. Gençlerbirliği biraz daha iyi başladı. ilk dakikalardan 3 pozisyon bulurken Smeltz ve Billy Mehmet ile değerlendiremedik maalesef. Baskı artınca penaltı geldi ve kullandığımız atışı gole çevirdik. İlk 30 dakika uzun zamandır özlediğimiz futbol vardı sahada. İlk yarının sonlarına doğru kontrolü biraz İstanbul Belediye'nin eline verdik. Beklemediğimiz de bir gol yedik bu arada. Duran toplarda sorunumuz var diye yakındım baya, bu sefer kornerden yemedik ama frikikten güzel bir gol geldi. Maçın özetini izlediğimde gördüm top geçmeyecek yerden geçmiş Serdar'da tahmin edememiş maalesef. Geçen hafta Buca'dan yediğimiz 2 golün benzerini 83. dakika da Orhan ile atarak maçı kazanmasını bildik.

Eksikler hala var. Orta saha tam verim vermiyor hala. Özellikle Jedinak orada çok fazla ağır kalıyor ve top kaptırıyor. Gençlerbirliği ile kimyası cidden uymuyor bu adamın. Cem Can biraz daha sağ kanada yakın oynayınca arada adam kaçırdı orada da aksaklıklar gözüktü. İkinci yarı Oktay Delibalta'nın gelmesiyle biraz daha toparlandı orta saha ancak Jedinak'ın yerine acilen adam gelmeli. Michael Stewart'ın biran evvel düzelmesini bekleyeceğiz gibi. Billy Mehmet istekli ancak ilk dakikada kaçırdığı gol, Kahe'yi eleştirenlere izlettirilmeli. Ermin Zec sağdan soldan ataklarla iyi bir profil çizdi. Orta sahanın birazda işlevini yerine getirmesiyle goller atmaya başlar diye düşünüyorum. Shane Smeltz ilk maçında fena bir görüntü çizmedi. İlk dakika da golde bulabilirdi ancak Hasagiç güzel bir şekilde çıkarttı topu. Defansta Aykut'u listenin başına koyarak söylersek Curri, Orhan ve Mahmut gayet güzel. Özellikle Curri'nin yavaş yavaş oyun kurmaya çalışmasıyla daha iyi bir hal alıyor. Orhan'ın da attığı goldeki takipçiliğini ve bugün oynadığı oyunu tebrik ediyorum. Yeniden Sergio Ramos'un Türkiye şubesine dönmeye başlıyor.

Genel olarak orta sahanın eksiklerine rağmen dikine futbol oynamaya çalışan ve geçen haftalara göre daha canlı ve diri bir Gençlerbirliği vardı sahada. Hakem biraz bıraksa kıran kırana bir mücadele verecektik. Diri bir İstanbul Belediye takımını yenmeyi, hayat belirtilerinin sinyali olarak görüyorum. 


Fotoğraflar: ajansspor.com

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara