1 Eylül 2010 Çarşamba

Son Dakika Atağı; Mehmet Yozgatlı Gençler'de!

Kulüp transferin bitimine saatler kala atak yapıp Mehmet Yozgatlı'yı renklerine bağlamış gözüküyor medyada çıkan haberlere bakarsak. Henüz kulübün resmi sitesi tarafından doğrulanmadı bu haber ancak bu kadar çok yerde çıktıysa vardır bir haklılık payı. Neyse bu son dakika transferine şöyle bir göz atalım;

Yozgatlı, kariyerine 3 istanbul takımını sığdırmayı başarmış Türkiye çapında oldukça tanınan bir futbolcu. Ancak Beşiktaş kariyerinden sonra biraz çöküşe geçip Gaziantepspor'un yolunu tuttu. Burada ilk sezonunda iyi olsa da ikinci sezonu yani geçen sezon pek parlak değildi Mehmet Yozgatlı için. Geçen sezon sadece 7 maçta forma giyen Yozgatlı sadece 1 gole imza atabildi. Şimdi asıl mesele Yozgatlı neden alındı takıma? Açıkçası kadroya bakıldığında Yozgatlı'nın oynadığı sol kanatta oynayabilecek bir sürü oyuncumuz var. Hurşut, Bilal, Mehmet Aygün, Cem Atan, Oktay Delibalta gibi isimler hali hazırda kanat isimlerimiz ve bunlara Mehmet Yozgatlı'yı eklemek nasıl bir politika çözebilmiş değilim.

En önemli mevkilerden ön liberoya adam yok, sol bek derseniz Murat Kalkan ile Alparslan Erdem veremiyor isteneni. "Öncelikli mevkiler bunlarken sol kanat transferine ne gerek vardı?" dedirtiyor. Tek açıklaması 3 haftadır Hurşut ile birlikte kanat oynayan Oktay ortaya çekilecek kanadı Mehmet Yozgatlı dolduracak olabilir. Ancak Oktay ortada oynasada ön libero gibi oynayabilir mi bilemiyorum. Bunun yanında Cem Atan'dan doğan hayal kırıklığı doruk noktasına ulaştı ve onu unutturmak için böyle bir transfer yapıldı da denebilir belki.

Bütün bunların yanında Mehmet Yozgatlı bize ne katabilir? Aslında Fenerbahçe döneminde beğeniyordum, Beşiktaş'ta da fena değildi ancak Gaziantep'te çok izleyemedim. Geçen sene neredeyse oynamamış gibi olması dezavantaj. Sanırım son çırpınışları futbol adına ancak hasbelkader eski günlerine dönüş sinyali verirse işte o zaman işimize çokça yarayabilir. Genel görünümde hala gereksiz bir transfer gibi duruyor. Hocanın düşüncesini ilerleyen haftalarda göreceğiz bakalım.

1 yorum:

ertug10 dedi ki...

Mehmet Yozgatlı'nın asıl yeri sağ kanat, Fenerbahçe'de Van Hooijdonk ile çalışıp ortalarını çok geliştirmişti çok da verimli olmuştu o dönem ama ondan sonra dediğin gbi çöküşe geçti, inş eski günlerine döner ama benzer örneklere bakarsak çok zor görünüo

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara