29 Ocak 2011 Cumartesi

Türkiye Kupası Monotonluğu!


Ziraat Türkiye Kupasında kuralar çekildi. Rakibimiz gruptan beraber çıktığımız Bucaspor. Herkesin rakibi kendi grubundan birlikte çıktığı takım oldu. Şanstır olur filan diyeceğim ama affedersiniz bir statü bu kadar dangalakça hazırlanmış olabilir mi? Sen grup birincisi ve ikincisine farklı miktarda paralar vererek niye statüleri ayırıyorsun madem birinci veya ikinci olmanın kuraya hiç bir etkisi olmayacak? 

UEFA Kupasının statüsünü taklit ediyorsun ama onlarda bile birinciler ile ikinciler eşleştiği gibi aynı gruptan takımlar birbirine denk getirilmiyor. Böyle saçma, böyle salak bir uygulama yapana kadar eski uygulama bile daha iyiydi en azından.Herkes çift maç oynaya oynaya gidiyordu. Hatta grupta fazla maç fazla heyecan oluyor diyorsan İngiltere gibi en alttan en üstte at bütün takımları torbanın içine herkes birbiriyle eşleşsin. Ülkenin her yerine büyük takımlar gidebilsin. Gençlerbirliği'ni eleyen Alanya, Fenerbahçe'yi eleyen Pendik, Beşiktaş'ı yenen Gaziantep Bş. Bld. gibi efsaneler çıksın, insanlar buna şahit oldukları için bu kupayı her sene heyecanla beklesin.


Ama üstteki fikstürde de gördüğünüz üzere böyle saçma bir eşleşme oldu. Bu eşleşmeyi değerlendirmem gerekse normal şartlar altında final garanti derdim. Çok ballı bir kura ne kadar saçma olsa da. Lakin Gençlerbirliği'nin oynadığı oyunu gördükçe yarı final görürsek bile şanstır bizim için.

İnsanlar kombineleriyle daha çok maça gitsin diye yarı finale çıkmayı çok isterim ama yarı finalden önce bir ligi nasıl kurtaracağız bunun değerlendirilmesi ve çalışılması lazım.

Fotolar : tff.org

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara