30 Nisan 2012 Pazartesi

Hacettepe İçin Play-Off'a Çeyrek Var!

 3. lig 1. grupta mücadele veren altyapı ekibimiz Hacettepe, Yenimahalle Hasan Doğan Stadında oynadığı karşılaşmada Hatay takımı Kırıkhanspor ile 1-1 berabere kaldı.

Bu sonuçla puanını 61 yapan Hacettepe play-off yolunda avantajını hala koruyor. Ligin bitimine 2 hafta kala en yakın rakipleri Gümüşhane ile 4 ve Manavgat Evrensekispor ile 3 puan fark bulunan takımımız, Diyarbakır Bş. Bld ile aynı puandayken Bayrampaşaspor'u ise 4 puan geriden takip ediyor.

1. Sırada bulunan İnegölspor ise bu hafta Bayrampaşa'nın yenilgisi üzerine şampiyonluğunu garantileyerek 2. lige çıkma vizesi aldı. Bu vesileyle İnegölspor futbolcularını, ekibini, camiasını ve taraftarlarını da tebrik edelim.
- Hacettepe- Kırıkhanspor maçına özellikle Gençlerbirliği'nin lige havlu atması sebebiyle Gençlerbirliği taraftarlarının ilgisi yoğundu. İlhan Cavcav ve futbolculardan milli oyuncumuz Soner Aydoğdu, Ümit milli kalecimiz Özkan Karabulut maçı izleyenler arasındaydı.

- Hacettepe maça bu sene çoğu kez yaptıkları gibi Mor-Beyaz değil Kırmızı-Siyah formalarla çıktı. Gençlerbirliği-Hacettepe sentezi haliyle tezahüratlara da yansıdı.

- Hacettepe maçın başından sonuna daha isteyen takım görünümündeydi. Kırıkhan ise daha sakin ve takım oyunuyla, tecrübesiyle dikkat çekti.

- İlk yarıda bir çok pozisyon harcayan ekip Hacettepe oldu. Nihayetinde 34. dakikada gol kralı Artun Akçakın'ın ayağından buldukları golle 1-0 öne geçti. Sol çaprazdan yine sol ayağıyla düzgün bir vuruş yapan Artun, kalecinin kolunun altından topu ağlarla buluşturdu.

- İkinci yarı başlarıyla Hacettepe yine Kırıkhan'ı ilerde kurduğu baskıyla çok sıkıştırdı ancak bir türlü 2. golü atamadı.

- Hacettepe bu baskısını azalttığı anlarda kontrataklarla Kırıkhanspor'un atakları gelmeye başladı. İbrahim Kıymaz ile Kemal Bersis Çanak'tan geçen topları, kaleci Metin Uçar refleksleriyle kurtardı. Kaleci Metin için gerçekten oldukça başarılı bir maç çıkardı diyebiliriz.

- Tecrübe konusunda büyük sıkıntı yaşayan Hacettepe kontrataklar karşısında çoğu kez çaresiz kaldı. 75. dk da yine böyle bir atak üzerine savunmada çok az adamla yakalanan Hacettepe çaresiz golü yedi ve durum 1-1'e geldi.

- Bu golden sonra tekrar baskıyı artırdı Hacettepe. Özellikle sağ kanattan Ahmet Oğuz, ortada Emre Taşkoparan ve ileride Artun Akçakın büyük baskı uygulamasına karşın beklenen gol bir türlü gelmedi.

- 90+ larda Artun'un ceza sahasının hafif dışından vurarak üstten auta giden top sonunda hakem Ali Terzioğlu maçı bitirdi ve sahadan beraberlikle ayrıldık.


Seneye burdaki bir çok gencin Gençlerirliği'nde oynayacak olmasından dolayı çok istiyordum bu maçı izlemeyi. Skordan ziyade oynanan futbol kalitesi çok düşük değildi ve bu beni mutlu etti. Artun Akçakın neden gol kralı olduğunu sahada güzel anlattı, bu maçıda boş geçmedi ayrıca çoğu atakta başrol oynayan isimlerden biriydi. Tribündeki arkadaşlarla, Fuat Çapa'nın istediği pivot santrafor olmadığına karar versekte seneye çift forvet oynarsak eğer forvet hattını zenginleştirecek bir isim olduğu konusunda hemfikir olduk.

57 numarasıyla sağ kanatta mücadele veren Ramazan Aksoy ve 10 numaralı formasıyla orta alanın ortasında mücadele eden Emre Taşkoparan maçın en iyilerindendi. Seneye Gençlerbirliği'ne gelirler mi bir kaç maç daha izleyip öyle karar vermek gerek.

Takımın hücumcu bekleri 11 numara Ahmet Oğuz ve 60 numara Gökhan Lale'yi de çok beğendim açıkçası hatta Gençlerbirliği'nin bu sezonki beklerinden daha iyiler bile diyebilirim.

Bu maçla ilgili tek hayal kırıklığı ise galibiyeti kaçırmak dışında Berat'ı izleyememek oldu. Berat'ta arkadaşlarını bizimler beraber tribünde izledi.

Açıkçası bu maçta izlediğim Hacettepe'de Gençlerbirliği Oftaş ruhunu gördüm. Gökhan Gönül, İlhan Eker, Giray Kaçar, Mehmet Çakır'lı o takımdaki arkadaşlık bu gençlerde de var. Bu sene çok büyük ihtimalle play-off'a kalacaklar. 2. lige çıkamazlarsa canları sağolsun ancak bir kaç seneye Oftaş'ın yaptığı gibi süpriz yapabilirler.

Tabi bütün bu başarının en büyük mimarı ise Tarık Daşgün. Tarık Hocada bu çocuklarla birlikte iyi bir teknik direktör oluyor. 

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara