22 Ağustos 2009 Cumartesi

Gençlerbirliği ve Rakipleri 2009-2010 Sezonu 3. Hafta



3. hafta da son şampiyon Beşiktaş'ı evimizde ağırlayacağız. 2 haftadır birer puanla ayrıldığımız sahadan, bu sefer galibiyetle ayrılmak istiyoruz ancak rakip bu sefer diğer iki takıma göre daha dişli bir ekip olan Beşiktaş. Güzel oyun 2 haftadır gösterdi ki yetmiyor galibiyet için, oyuncuların biraz daha becerikli ve biraz daha şanslı olmaları da gerekiyor. Kadrolara baktığımız zaman kağıt üstünde Beşiktaş daha güçlü durumda. Şampiyonlar ligine gidecek olmalarından dolayı sezona güçlü bir kadroyla girdiler. Son şampiyon sıfatları da hala devam ediyorken kendimizi favori göstermek biraz duygusallıkla olabilir ancak.

Gelgelelim durum böyleyken de gerçekler var. Son haftalarda oynadığımız güzel oyunun yanında lehimize olabilecek bir durumda rakibin lige formsuz başlaması. Beşiktaş sezona İstanbul Belediye beraberliği ile başladı. İkinci maçta ise Antalyaspor'u 2-0 ile geçti. Bu maçı Beşiktaş'lı kuzenlerimin izlemeleri dolayısıyla bende izledim. Bir yerde rakibi inceledim diyeyim =). 2-0 galibiyet için yeterli bir skor olsa da, Beşiktaş'ın oyununa baktığımızda çokta tat vermedi. İleride Bobo ve Nihat'ın formsuzluğu bizim gibi Beşiktaş'ın da en güçsüz yanını forvet yaptı. Yalnız güçlü bir orta alana sahipler. Geçen sezondan tanıdığımız Ernst ve bu sene takıma katılan vatandaşı Fink orta alanı toparlıyolarlar. Tello'nun takıma katkısı da büyük, Antalya maçında kilidi açan ve varlık gösterebilen tek oyuncuydu Tello. Defansta yakından tanıdığımız Erhan Güven sağ bekte görev yapacak yine büyük ihtimalle. Yaptığı karaktersizlikle tanınıyor tarafımızdan, pek iyi anılarımız yok kaldı ki futbolculuğunu da vasat bulduğum bir isimdi. Ekrem Dağ'ın sakatlığında şansımıza kendisi oynuyor. O bölgede Erhan'a karşılık gelecek futbolcumuzun Momha olması bana güven veriyor. Erhan çok atağa çıkan ve defansı zayıf bir oyuncu, Momha o kanatta Erhan'ı durdurabileceği gibi ani yakalarsa kontrataklarda hızlı çıkıp, başarılı olabiliriz. Defansın ortası Sivok ve Ferrari'ye emanet. Güçlü bir görüntü oluşturuyorlar ancak hava toplarında biraz zayıf kalıyorlar. Mustafa Pektemek gibi hava toplarında etkili olabilen bir forvete sahibiz, bu açığı iyi değerlendirebilirsek gol bulabiliriz. Defans'ın diğer kanadı İbrahim Üzülmez'e ait, her ne kadar ortaları iyi olmasa da defansı iyi yapabilen bir isim. O kanatta görev yapması muhtemel Burhan'ın işi biraz zor ancak formda bir Burhan izliyoruz ve bu maça biraz daha asılırsa sağlı sollu ataklarda gol bulabiliriz. En dikkat etmemiz gereken isimlerinden birincisi Tello, sert ortaları ve şutlarıyla kalemizde etkili olmasını beklediğim ilk isim kendisi, bir diğeri ise Holosko. Holosko, Antalya maçında sonradan girip Tello ile birlikte oyunu açan isimdi. Zaten o sıraya kadar çok tipik bir beraberlik maçıydı, Antalya tamamen defansa çekilmiş bir görüntüde oynadı. Bu kadar geriye yaslanmalarına rağmen Beşiktaş kalesine çok kez gelebilmeyi başardılar. Holosko'nun girmesiyle oyunu biraz daha domine eden Beşiktaş, ilk golü bulduktan sonra rahat oynamaya başladı ve maçı kazandı. Hücum gücümüzün zayıflığı beni burda daha çok endişelendiriyor. Eğer korkak bir oyun sergilerde beraberliğe yatan bi,r oyun anlayışı benimsersek sonumuz maalesef mağlubiyet olur. Ancak galibiyet için saldırırsak ve Beşiktaş'ta Antalya karşısında ki Beşiktaş olursa galibiyete ulaşırız. Şans yine yanımızda olmazsa bir beraberlik daha bizi bekliyor olabilir. Ancak bu maç ya 1 ya da 2 diye düşünüyorum buda İddaa'cılar için düşüncem =).

Hafta içinde Thomas Doll'un Kicker dergisine verdiği röportajın haberini okuduğumda biraz korktum aslında. Başkanın orta sıralarda bitirsen yeter bu sezonu demesi aklımı karıştırdı. Tabi ki mantıklı olanı bu, kadro kalitesinin yanında, düşen ve az daha düşecek olan takımın harmanlanmasıyla yeniden yapılanan bir takımız büyük hedefler beklemek yanlış olur. Ancak bu tarz güçlü ekipler karşısında daha beraberliğe yatan bir oyun sergilenir mi? düşüncem ve beni korkutan olay budur. Geriye yaslanıp Beşiktaş'ı beklersek çok yanlış yaparız. İlk golün yanında goller bulursak ancak garantili bir oyun oynama şansımız olabilir ancak Beşiktaş defansını kırmak bu hücum hattıyla zor olacak gibi gözüküyor. Harbuzi geçen hafta çok birşey veremedi doğal olarak, bu maçta beklenti biraz daha yüksek tabi ki. Daha etkili bir oyun sergileyebilir ve bizde 2 haftadır oynadığımız oyunu oynarsak galibiyet çok uzak gözükmüyor. İstatistikler şansımızın olmadığını söylesede, biz sadece 3 puan için değil, tarihi ve talihi değiştirmek için de sahaya çıkmalıyız.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara