11 Ağustos 2009 Salı

Socceroos Dönemi Tarih (mi) Oluyor?


Yeni transferler için yabancı engeline takıldığımız haberleri yazdı spor sitelerinde. Şu an tam 8 tane yabancı futbolcumuz var ve defans, özellikle de forvete birer takviye şart. Kulüpten gelen bilgiler Djite ile Jedinak'ın gönderileceği yolunda. Eğer giderlerse yeni transferler için yer açılacak açılmasına ya mühim olan bu gidecek isimlerin doğru olup olmadığı bana göre.


Forvete ve defansa ihityacımız var ve gönderilmek istenen isimlerden biri Djite. İbrahim Şahin'in gönderilme nedenini anlayamadan Sivasspor kaptı. Böyle bir forvet gitmişken birde açığımız olan bölgeden Djite'nin gitmesi pek iyi olmayacaktır. Tamam çok iyi bir performans göstermedi geçtiğimiz senelerde ancak yine de yedek tutulabilir iyi bir alternatif. Djite'nin haberleri uzun süredir dönüyor medyada. Sezona başlarken kiralanabileceği söyleniyordu hala da söylenmeye devam ediyor. Galiba bir oyuncu gidecekse bu ilk Djite olacak gibi. Halbuki Djite yerine neden Patiyo gönderilmek istenmiyor anlayabilmiş değilim. Özelliği olan bir futbolcu değil Patiyo, hatta bana göre futbolcu bile değil. Djite gibi iyi bir alternatifi gözden çıkarıp Patiyo ile yola devam etme çabaları anlamsız geliyor.


Gündemde ki ikinci isim Jedinak. Fenerbahçe'ye attığı frikik golü ve uzun boylu bir orta saha oluşuyla dikkat çeken geçen senenin başarılı isimlerindendi. Ancak TSYD maçlarında oldukça fazla pas hatası yapması ve kötü oyunu biraz formsuz olduğunu gösterdi. Bunu sezon öncesi değerlendirmelerinde yazmıştım. Yazdığım bir diğer mevzu ise orta sahanın ortasına 4 tane yabancı sayabildiğimizdi. Bu bağlamda ordan birinin gitmesi kaçınılmaz. Kimi atak, kimi defansif olsada Türk oyuncularla birlikte bol alternatifli bir bölge. Harbuzi yeni geldi, Tozo ilk maçta da tahminlerimizi boşa çıkarmayıp güzel bir oyun sergiledi. Geriye elenebilecek 2 aday kalıyor biri Jedinak diğeri ise Sandro. Sandro bir süre sahalardan uzak sakatlığı sebebiyle ancak Harbuzi'nin forvete çıkabileceği gerçeğinden yola çıkarak Sandro kadronun bir diğer yararlı elemanı olabilir. Bunun yanında bu oyuncuların kanat bölgelerinde de tercih edilebilinmesi, formsuz Jedinak'ın gözden çıkarılması demek. Jedinak'ın gönderilmesi doğru bir seçim olarak gözüküyor ancak Patiyo dururken Djite'nin gönderilmesi koca bir soru işareti (?).


Taktik değerlendirmelerin dışında biraz magazinsel bakarsak olaya aklıma şöyle bir komplo teorisi geliyor: "Skoko ile Avustralya pazarına açılan takımımızda, Troisi'den sonra kapılarını Avustralyalılara kapattı mı?" Başkan'ın Arnavut inadı tuttuysa bu iki Avustralya'lı Troisi kurbanı olmuş olabilirler, böyle bir açıklama gelirse kulüpten açıkçası hiç yadırgamam. Sinan Ayrancı ile Harbuzi'nin performansı ellerin Avustralya'dan çekilip, İsveç pazarına atılmasına sebep olabilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara