10 Ağustos 2009 Pazartesi

Hoşgeldin Labinot Harbuzi

Yeni transferimiz Labinot Harbuzi bugün ilk antrenmanına çıkmış. Üstteki fotoğraf bizim formamızla çekilmiş ilk resmi. Harbuzi'yi benim gibi menejerlik oyunu tutkunları çok yakından tanıyor aslında. Çünkü o bir CM/FM efsanesi. Feyenoord forması altında oynadığı dönemde (benimde FM 2005 oyununu delicesine oynadığım dönem de) oyunda keşfetmiştim kendisini. Kendisiyle sanal tanışıklığımdan evvel biraz reel bilgilerini veriyim. Ofansif orta saha oynayan yeni oyuncumuz, İsveç'in genç yetenekleri arasında gösteriliyor. İsveç ümit milli takım formasını da giymekte kendisi. Son 2009 Avrupa Ümit Milli Şampiyonasında da İsveç milli takımı formasını giydi. Malmö takımında başlayan kariyeri, 2002 yılında daha sadece 16 yaşındayken Feyenoord'un kendisini keşfetmesiyle Hollanda'ya taşınır. Feyenoord'un as takımında çok şans bulamaz. 2006 yılına kadar durduğu Feyenoord'da çeşitli Hollanda kulüplerine kiralanır. Excelsior takımında çokça şans bulsada Feyenoord'da çok tutunamayıp 2006'da Malmö FF takımına geri döner. O günden beri de Malmö'nün kilit oyuncusu haline gelir. Geçen sene 19 maça çıktığı takımında 2 gole imza atmış ama çokça asist yaptığını okumuştum bir ara şimdi o haberi bulamadım, yalan birşey söylemeyeyim diye böyle anlatmaya çalıştım. Bu sezonda devam eden ligde 12 maçta forma giymi ve yine 2 golü bulunuyorken bize geldi.



Bu sezona hücum hattında olduça zayıf başladık ve Harbuzi transferi bu konuda nokta atış gibi gözükmekte. Hoş birde Harbuzi ile coşabilecek forvet lazım ancak alınmazsa yeni bir isim, mevcut forvetlerin coşmasını temenni edeceğiz. Tozo ilk hafta hırslı ve güzel bir defansif oyun çıkardı, bu ışıkta Tozo'nun önünde oynayacak bir Harbuzi, Tozo'nun emniyet kemerliği eşliğinde çok faydalı olmasını beklediğim bir isim. Ayrıca FM'den bildiğim kadarı ile forvette de oynayabilen Harbuzi taktiksel açıdan yardımcı olabilir. Tozo'nun yanında Jedinak konduğu vakit 2 forvetten birisi Harbuzi olabilir. Yeri geldiğinde tek forvete dönülüp gizli forvet olarakta Harbuzi kullanılabilir. Top sürmesi ve pasları iyi diye bilidğim bir oyuncu tabii yine FM oyunundan doğru söylüyorum bu bilgileri... FM demişken ordanda izlenimlerimi söyleyeyim hızlı, iyi top süren ve pas dağıtan atak orta saha idi Harbuzi. Kendisini çok defa takımıma aldım. Oyuna göre daha iyileri olsada genç yaşından dolayı gelişmeye çok müsait ve gelişen de bir futbolcuydu. Orada gördüğüm Harbuzi aynısı gibi çıkarsa Troisi ismini pek hatırlamayacağız sanırım. FM nedir? alt tarafı bir oyun deyip geçmeyin bugünün yıldızlarını herkesten önce bizler bildik. Örnek mi?

Kim Kallström - Lyon
Salomon Kalou - Chelsea
Freddy Guarin - Porto
Freddy Adu - Monaco vb. uzar gider bu liste ki yandaki takımlar şimdi ki takımlarıdır. Bu oyuncuları vasat takımlardan bulmuştuk o zamanlar.



Genç yaşında Hollanda'nın ekol takımlarından biri tarafından keşfedilip orada pişen bir oyuncu ve geri döndüğü takımında dinamo görevini üstlenmiş. Yaşı daha çok genç ve tam verimlilik döneminde uyum sorunları aşılırda sisteme uyarsa şu an itibariyle Turkcell Süper Lige damgasını vurabilecek, en büyük patlamalardan birini gerçekleştirebilecek oyunculardan birine sahibiz. Tabii tekrar belirtelim tek başına Harbuzi'ye bu kadar umut bağlamakta fazla olur neticede adamın uğraşlarını neticeye çevirecek takım arkadaşlarına ihtiyacı var ve bunu yapacaklarda forvet hattı. Yani en çok yetersiz olduğumuz yer maalesef.






Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara