7 Ağustos 2009 Cuma

2009-2010 Gençlerbirliği Genel Görünüm


Yeni sezonda izlediğimiz kadar oyuncu değerlendirmeleri yapmak istedim. Hala bazı bölgelere takviyeler gereksede elde ki kadro pazar günü Kayserispor karşısına çıkacak. Sezon öncesi kendi penceremden takımın durumu hakkında çok yazı yazdım, ara ara bireysel olarak oyuncularla ilgili görüşlerimi yazsamda şöyle derli toplu bir futbolcu değerlendirmesi yapcağım. Kadroyu resmi sitemizde ki kadroya göre aldım ki daha resmi olsun. Buyrun başlayalım.


KALECİLER


Serdar Kulbilge: Fenerbahçe forması da giymiş, Bursa'da yıldızı parlamış, milli takım görmüş iyi bir kaleci. Her ne kadar İstanbul görmüş adamların hayrı çok olmasa da Steaua ve Ankaragücü maçlarında izlediğim Serdar oldukça iyiydi. Büyük ihtimal forma numarasına yakışır bir şekilde takımın 1 numaralı bölgesi O'na emanet.


Ulaş Güler: Hacettepe'nin 2. kaleciliğini yaptı geçen sezon. Küme düşmüş bir takımın 2. kalecisi bizim için ne kadar yararlı olur diye düşünmedim dersem yalan söylemiş olurum. Ancak Steauamaçının 2. yarısında ki oyununun yanısıra TSYD finalinde ki Ankaraspor maçı var ki açıkçası teknik direktör olsam 1 numaraya Ulaş'ı mı yoksa Serdar'ı mı yazsam diye düşün düşün çıkamazdım işin içinden. Yıllarca Gökhan'ın üstünde gördüğüm 99 numaralı forma bu sene onun üstünde ve bu performansıyla devam ederse Gökhan gibi 99 numaralı formasıyla O da gönlüme taht kuracak gibi bu iki kaleci ile bu seneyi çok rahat geçiririz.


Özkan Karabulut: Paf takımından gelen bir kaleci. Yaşı daha 18 ve 2 abisinin arkasında öğreneceği çok şey var.


DEFANS


İlhan Eker: Altyapımızdan çıkan tam bir beyefendi diyebilirim onun için. Futboluyla, futbolculuğuyla herkese örnek olması gereken biri İlhan. Geçen sene başarılı futbolu ve attığı gollerle takıma çok katkı sağladı. Bu sene de izlediğim maçlarda oldukça başarılıydı. Bunun yanısıra en çok hakettiğini düşündüğüm isimdi kaptanlık için mevcut kadroda. hakettiğini de aldı. Kaptan yeni sezonda bize çok şey katacak gemiyi yürütürken.


Orhan Şam: Orhan da İlhan gibi altyapımızdan yetişmiş bir isim. Senelerdir çok beğendiğim biriydi Orhan gerek OFTAŞ, gerek Hacettepe forması altında. En sonunda bu sene takıma katabildik kendisini, dönem boyu Galatasaray ve Trabzon'un peşinde olduğu söylense de yönetim kendinden beklenmeyen bir performansla onu göndermedi. Sağ kanatta ve stoper olarakta oynabilir bu sene. İlk 11'de ki yerini garanti gibi görüyorum.


Aykut Demir: NAC Breda takımından aldığımız Ümit Milli gurbetçimiz Orhan Şam gibi sağ kanat oyuncusu. İzlediğim bütün maçlarda çok iyi bir performans sergiledi. Orhan'ın sakatlığının devam ettiği süre zarfında sağ kanatta görev almasını bekliyorum. Orhan kadar iyi bir isim o bölgede büyük bir çekişme olmasını bekliyorum. Yırtıcı ve basan bir isim. Bununla beraber kanattan bindirerek hucuma da katkı yapmaya çalışıyor. Bu sezonun en iyi Türk transferi Hacettepe'lileri saymazsak bana göre.


Jacques Momha: Geçen sezon devre arasında Portekiz'in Guimares takımından gelip harika oyunuyla takdirimizi topladı. Sol bekte oynmasına rağmen atak, defans ne isteniyorsa harika bir şekilde yapıyor. Birebirde adam geçebilirken, rakibini topla birlikte geçirmiyor asla. Her topa defansta önce onun müdahele ettiğini sıkça göreceğiz bu sene. Ayrıca herhangi bir eksiklikte sol bekten, sol açığa da monte edilebilir. Sol'un kralı bu sene Momha olacak öyle gözüküyor.


Murat Kalkan: Hacettepe'den gelen sol kanadın bir diğer ismi Murat. Hacettepe'de oldukça iyi bir sezon geçirdi. Trabzonspor'un ilgilendiği söylentileri çıktı ama bizde kaldı. Momha varken çok sık ilk 11'de göremeyeceğiz belki ama Momha da çıkacak bir aksilik halinde Murat'ın varlığı güven veriyor.


Stjepan Tomas: Yabancı ama tanıdık bir isim Tomas. Ülkemizde Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını giymiş, Fener'de bir lig, Galatasaray'da ise bir lig, bir kupa şampiyonluğu kazanmış tecrübeli ve Rigobert Song ile gösterdikleri harika uyumla da tanınan bir isim. Henüz resmi imza atılmadı ancak dediğim gibi resmi sitede forma numarası yazmasa da adı geçiyor. Türkiye macerasından sonra Rusya'ya Rubin Kazan takımına giden Tomas burada da bir şampiyonluk yaşadı. İstatistikler son 3 takımında da birer şampiyonluk yaşadığını yazıyor. Biz de teselli olsun diye 2 yıllık anlaşmasını düşünerek 2 sene içinde şampiyonuz diyelim =).


ORTA SAHA


Burhan Eşer: 2 sezon önce Diyarbakır'lı Messi diye andığımız, en değerli oyuncu seçtiğimiz Burhan, geçen sezon hayal kırklığı üstüne hayal kırıklığı yaşattı. Üstün bir top sürme yeteneği olması karşılık bitiricilik ve karar verme yönünden biraz zayıf buluyorum kendisini. Şut mu? Pas mı? ikileminden çıkıp nerde ne yapacağını bir bilse bitiriciliği aynı kalsada olur. Herşeye rağmen bu takımın sağ kanadı ona emanet ve bu sene geçen sene ki değil evvel ki sene gösterdiği performansı katlayan bir oyun sergilemeli.


Bilal Çubukçu: Gurbetçiden geçen sezonda büyük umut bağlamıştık ama olmadı. Engin'in takımın ayrılmasından sonra sol kanatta ona büyük görev düşse de bu sene hazırlık maçlarında izlediğim Bilal, istediğimiz seviyede değil ne yazık ki. Karakter olarak Engin'den binlerce kat iyi olsa da futbol olarak Engin'i arayabiliriz.


Kerem Şeras: Geçen sezonu Ankaragücü'nde tamamladı. Giderken iyi ki gitti dedik ama Ankaragücü'nde ki performansı yanlış mı yaptık dedirtti. Sezon başında izlediğim Kerem ise yine aynı gereksiz sertliklerle, top çalmayı çift dalmayla yapabilceğine inanan Kerem. Sezon boyu kırmızı kartı ha gördü, ha görecek diye bize yüreğimiz ağzımızda maç seyrettirmesi muhtemel. Belki de Ankaragücü onun için daha uygun yapıdaydı.


Tozo: Hacettepe'nin en göze batan ismi. Ayman'dan sonra bize geldiğinde kız gibi gelmişti futbolu ancak oldukça geliştirdi kendini. Bu sene ön liberoda kendisini izleyeceğiz. Jedinak ile birlikte uyumu yakalarlarsa ortasahanın ortası sağlam olacak.


Mile Jedinak: Geçtiğimiz sezonun devre arasında gelip iyi oynayanlardan biri de Jedinak'tı. Fenerbahçe'ye attığı frikik golü ve uzun boyuyla dikkat çekti. Son TSYD maçında biraz hayal kırıklığına uğradım. Çok fazla top kaybetti ancak 2 maça bakarakta yerlere vurmamak lazım. Tozo ile birlikte defansı orta saha da başlatıp rakibe geçit vermemelerini bekliyorum.


Cem Can: Sezon arasında geldi ve sezonun bitimiyle gitmesine inandığım ilk futbolcuydu kendisi. Koşmaktan başka bir iş yaptığını görmedim. Orta sahanın ortası için ondan çok daha iyileri var. Hatta Mehmet Nas gönderilirken, onun kalması saçmalığın daniskası. Hazırlık maçlarında, özellikle TSYD'de sağ kanatta da denendi ama vasat bir isim ilk 11'de ismini görünce en çok üzüleceğim kişi maalesef ki.


Hurşit Meriç: Gurbetçi oyuncumuzu geçen sene çok maçta izleyemedik. Ancak bu sene ki futbolu ümit verici sol ve sağ kanattan forvete gidebilen ve hazırlık maçlarında gol atanların arasında onun ismini çok gördük. Ancak top sürmesini biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Burhan ile Hurşit birleşse tam bir yıldız oyuncu olur ya işte Allah birinden almış birine vermiş.


Labinot Harbuzi: Ocak ayında mı şimdi mi gelecek hala belirsizliğini inatla korusada sezon başında ona çok ama çok ihtiyacımız var. FM oyunlarında müthiş gelişen bir yetenekti. Bende o oyunun hastası olarak kendisi çok kez takımıma katmıştım. Oyun deyip geçmeyin bugünün yıldızlarını ilk o oyunu oynayanlar tanıdı. Hücum yönünde ki zaaflarımızı kapatacak bir isim olduğunu düşünüyorum. İzleyemedik kendisini ancak sezon başında gelirse harika olacak gibi.


HÜCUM


Kahe: Çok formsuzdu geçtiğimiz sezon. Kilo verdi haberleriyle başladı yeni sezona ancak hala ağır ve formsuz gözüktü hazırlık karşılaşmalarında. Kağıt üstünde en iyi forvetimiz olduğunu düşünürsek forvet hattında ki sıkıntımızın çok çok açık olduğu görülüyor. Umarız birşeyleri değiştirebilir. Geçen sezon 6 gol atmasına karşın kazandırdığı çok önemli 6 puan vardı. Bu sezon daha iyisini yapar ve misyonunu en iyi şekilde tamamlar bizde.


Bruce Djite: Avustralya milli takımının genç forveti olarak alındı. Çalışma disiplini onu alan Teknik direktörümüz Mesut Bakkal'ın takdirini kazansada beceriksiz forveti çok iyi bir şekilde oynadı bize. İsaac ve Youla gibi beceriksiz forvetlere alışkın olsakta Djite geçen sezon ki konumumuzda çok ağır geldi takıma. Gönderilecek, kiralanacak derken şu an takımda ilerleyen günler neler gösterir bilemem ama çok bir şey değişmeyecek gibi.


Mustafa Pektemek: Geçen sezon başında ki performasıyla parmak ısırtan Mustafa, ikinci yarı da ki ayak tarak kemiğinin kırılması sonrasında eski günlerini mumla arattı. Bu sezon başı bir de babasını kaybetmesi genç yaşında çok ta iyi olmadı hem kendisi, hem kendisi için. Umarız çabuk toparlarda eski günlerine döner yeniden. Yine gol attığı maçlar oldu. Bu sene yine ilk 11'in değişmez isimlerinden biri olmasını bekliyorum.


Ferhat Kiraz: Geçen sezon Karşıyaka da gösterdiği performans Karşıyaka'nın taraftarlarınca övülüp, alkışlandı. Takımını play-off'lardan Süper Lige çıkartamadı belki ama o elinden gelenin en iyisini genç yaşına rağmen yaptı. Bu sene de sol kanatta ve zaman zaman forvet arkası yada gizli forvet tarzı görebiliriz.


Sezai Zehiroğlu: Herhangi bir bilgimin olmadığı bir oyuncu. Resmi sitede ismi forvetler arasında geçse de sol kanat olduğu yazdı haberlerde. Almanya'nın flaş takımı Hoffenheim dan geldi ya ben orada ki tek Türk olarak Selim Teber'i biliyordum. Ne kadar oynadı pek bi bilgim yok dediğim gibi ama "bu kadar çok sol kanada ne gerek var?" sorumu hemen "İlhan Cavcav 375 bin avro verdiyse vardır bir bildiği" diye cevaplıyorum.


Patiyo Tambwe: Beşiktaş maçında Hacettepe formasıyla hızlı koşup gol attı diye göze battı. Hatta bazı bloglarda "Gençler yeni Youla'sını bulmuş" gibi yazılarda gördüm. Ancak sezon başında izlediğim Tambwe, Youla'nın yanından geçemez. Topu ayağında nasıl yumuşatıp, nasıl tutması gerektiğini öğrenmesi lazım başta. Daha sonra top sürme ne demek biri de bunu anlatırsa kendisine futbolcu olur. Forvet olması içinse çok zaman var.


Sinan Ayrancı: Yeni Zlatan hepimizi heyecanlandırsa da daha çok fazla izleyemedik kendisini hoş izlemek içinde önce hücum yapmamız ona top atmamız gerekiyor. Kanat oyunlarında güzel ortalara uzun boyu sayesinde kafa vurabilir, hanemize güzel güzel skorlar yazdırabilir diye düşünmekteyim. Genç bir yetenek İsveç onu övüyor. Patlamaya hazır takımın en süpriz ismi bana göre. Ya elde patlayacak, ya Süper Ligde rakiplere patlayacak.


Sandro: Yetenekli bir 10 numara isim eğer sezon başı oynayacak olsaydı belki de Harbuzi'nin erken gelmesine gerek kalmayacaktı. Hiç bir zaman beklenen patlamayı yapamadı ama her zaman pozitif futbol oynadı bana göre. Bu dakkadan sonra patlama yapar ya da yapamaz ama takımımıza yararını olmasını beklediğim bir oyuncu. Dediğim gibi keşke bide sezon başında oynayacak olabilseydi.


Evet oyuncularımızı kısa kısa kendi gözümle değerlendirdim. Böyle takımı yükseltecek çok isim olmasa da yararlı olabilecek isimler mevcut. Bunun dışında sol kanada bi çok isim sayabilirken hatta ortasahanın ortası için Harbuzi, Sandro, Tozo, Jedinak diye 4 yabancı sayabilmeme rağmen stoper mevkiinde İlhan ve Tomas'a alternatif bir isim sayamıyorum maalesef. Sadece stoper değil sağ kanatta da bir eksiklik göze çarpıyor. Kale, sol kanat, orta sahanın ortası sezonu rahat çıkarırlar gibi gözükse de Allah korusun İlhan ya da Tomas'a birşey olsa ne yapacağız sorusuna cevap olumsuz oluyor. Thomas Doll'un arkasındayız, oyuncularımızın arkasındayız. O formanın şanına yakışır mücadele etmelerini diliyorum, Şampiyon olamasalar da Gençlerbirliği'nin tarihine yakışır, kültürüne yakışır bir mücadele sergilesinler kümeye de düşseler Gençlerbirliği taraftarı takımına futbolcusuna sahip çıkacaktır. Başarılar Çocuklar...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara