29 Ağustos 2009 Cumartesi

Pantelic'i Para Kurbanı Etmeyin!


Bugün Sırp forvet Pantelic ile flörtte olduğumuzu okudum. Gerçekten heyecan verici. Geçen yazımda yazdığım "kariyerli adam" buydu diyebilirim. Ancak Cavcav farkı tabii ki, tek sorun para konusunda anlaşılamaması. Daha önce Ebi Smolarek ve Lomano Lua Lua'nın menajerler aracılığıyla bize teklif edildiği söylenmişti. Ancak Ebi Smolarek'in 950 bin euro'da ısrarcı olması maalesef Cavcav tarafından hoş karşılanmamış ve anlaşma suya düşmüş.


Şimdi bir heyecanımızı artıracak ve en ihtiyacımız olan bölgeye bir isim haberi daha var ve sorun yine para. Pantelic'in en son 850 bin euro dediği, Cavcav'ın ise 600 bin euro'da ısrar ettiği yazıyor. Pantelic yine insaflı düşünmek için zaman istemiş. Transfer döneminin bitimine 2 gün kalmışken ve forvet açığımız varken kulübün bu sezon ki geleceği 250 bin euro'ya bağlı maalesef. Başkan bir gün de bizi şaşırtsa ahh. "Kurttur, işini bilir" sıfatını öyle benimsemiş ki yine kurtluk peşinde durum gerçekten böyleyse. Bedavaya Pantelic gibi bir oyuncu bulmuşsun, tamam oyuncuların maaşları arasında ki fiyat farkı çok açılmasın istiyorsun ama bu adam da şu an ki durumumuzda bu takım için en iyisi. Şu son 2 günde Patiyo gidiyor, Pantelic geliyor derken yine insanları cankeş edip bu takımı para için bir doğru dürüst forvetten mahrum bırakacaklar. Hoş haberin doğruluğuda beni biraz düşündürüyor. Daha önceden gözüme çarpan Dortmund'un Pantelic'i istediği yönünde haberler vardı. Bunun yanı sıra bu sezon Kayseri ve Trabzon'un da istediği ancak Pantelic'in başka liglerden daha iyi teklifler aldığı yönünde haberlerde çıktı. Bu sebeple Pantelic haberinin doğruluğuna beni inandırabilecek tek şey transfer döneminin bitimine 2 gün kala Pantelic'in hala boşta olması. Haydi İlhan Başkan yap şu transferi dök bizi sokaklara :). Sana söz alırsan bu adamı bende forma alıp arkasına Pantelic yazdıracağım sana ilk paranı ben kazandıracağım :).


-Pantelic Kimdir?-

Pantelic kimdir şöyle kısaca bir tanıtayım. 1978 doğumlu yani 31 yaşında Sırp oyuncudur. Futbola Kızılyıldız altyapısında başlamış, babasının iş durumundan Yunanistan'a taşınmışlar orada Iraklis altyapısında devam etmiş futbol eğitimine. Henüz 20 yaşında Paris Saint Germain formasıyla tanışmış ancak pek başarılı sezon geçirememiş. En kötü zamanlarınıda bu dönem yaşamış. Paris'ten kiralık olarak Lausanne takımına geçmiş 21 maçta 14 gol atınca Celta Vigo kapmış. Ancak Celta macerası da Paris'e benzeyen Pantelic buradan Strum Graz'a kiralık gitmiş orada da başarısız dönemler geçirmiş. Kendini bulması 2004 yılında ülkesinin Smederevo takımında olmuş. 31 maçta 13 gol atan golcü buradan Altyapısından yetiştiği Kızılyıldız takımına geçer ve 1 sezonda oynadığı 44 maçta 26 gol atar. Daha sonra son takımı olan Hertha Berlin ile Almanya macerası başlar 2005-2009 yılları arasında Hertha formasıyla çıktığı 114 maçta 45 gole imzasını atar. Hertha'da ki bu performansı sadece lig performansıdır. Avrupa kupaları ve Almanya kupasını da dahil edince 130 maçta 50 gol 30 asist ile oynamış bir isim. Geride bıraktığımız sezonda ise 33 maçta 10 gole imzasını atarken 8 tane asistle de arkadaşlarına attırmış. Golcü kimliğinin yanında asistçi özelliği olmasıda güzel bir şey. Sırbistan milli takımı ile 26 maça çıkmış ayrıca Pantelic.


Tecrübeli ve iyi bir isim, gerçekten 250 bin euro yüzünden elden kaçarsa yazık olur kanaatindeyim. Hertha Berlin kendisini alırken ilk sene 250 bin euro'ya kiraladığını sonrasında ise 1.5 milyon euro vererek kendisini aldığını da söyleyeyim. Umudumuzu yitirmeden bekleyeceğiz artık hem bu lig için hem bizim için üst düzey bir forvet geleceği varken elden kaçırmamak iyi olur.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara