15 Ağustos 2009 Cumartesi

Gençlerbirliği ve Rakipleri 2009-2010 Sezonu 2.Hafta

TSYD Kupası finalinde etkisiz bir oyun oynayıp, doksan dakika yalnızca defans yapıp yenildiğimiz Ankaraspor ile pazar günü tekrar karşılaşacağız. Bu sefer bir hazırlık turnavası olmadığı için maçın havası çok daha değişik olacaktır tabii ki. İlk hafta Kayseri karşısındaki oyun lige nasıl motive olduğumuzu gösterdi diye düşünüyorum. Hoş tabii Troisi olayı ve geçen sene son kritik maçta kendi sahamızda 4-0'lık yenilgide Kayseri maçına farklı duygularla çıkmamıza sebep olmuş olabilir ancak öyle düşününce de TSYD finalinde kaybettiğimiz Ankaraspor karşısına daha motive çıkabiliriz.

Yeni transferimiz Harbuzi, geldiği İsveç'in liginin uzun süredir devam etmesi sebebiyle hazır geldi. Ancak takıma adapte olma sürecinde kadroya alınıp alınmayacağına teknik direktörümüz Thomas Doll belirleyecek. Bana kalırsa ilk 11'de olmasa bile 18 kişilik kadroya alınmalı Harbuzi, Thomas Doll'un da böyle düşünüp kadroya alacağını düşünüyorum. Stoper arayışlarımız devam ediyor, zaten bu hafta içinde alınacak bir oyuncudan Ankaraspor maçında oynamasını bekleyemeyiz. Bu maç için Harbuzi'nin oynaması da yeter. Defansta çok şükür herhangi bir sakatlık yok ve bu haftayı da çok rahat çıkarabiliriz. Forvet hattında bu hafta Patiyo yerine Pektemek ile başlamasını bekliyorum Thomas Doll'un. Hafta içinde bir süre izin verilmiş Mustafa Pektemek'e ancak performasını çok etkilemez sanıyorum bu durum. En azından Patiyo'dan daha iyi bir oyun sergileyeceğini düşünüyorum. Bu da takımın performansına yansıyacaktır. Kendini bulma döneminde Burhan'ın bu hafta da oynaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer Harbuzi de oynarsa hücum bölgesinde Pektemek, Harbuzi, Burhan üçlüsünden beklentilerim yüksek ve Ankaraspor defansını rahat geçebiliriz diye düşünüyorum. TSYD finalinde doksan dakika defans yapmayıp hücumda etkin olabilseydik çok rahat gol bulabilirdik, bir gün önceki Ankaraspor-Eskişehirspor maçında hücum hattı Ümit Karan-Youla-Burak Yılmaz üçlüsünden oluşan Eskişehirspor Ankaraspor karşısında çok rahat goller bulabilirken yaptığı hatalar yüzünden maçı penaltılara bırakıp yenilmişti. Bizim maçta da şu an kadromuzda bulunmayan Kulusiç'in yaptığı hatalar yüzünden ilk gol gelmişti.

Ankaraspor'un hücum hattını da küçümsememek gerekir. Geçen sezondan bu yana iyi oyun çıkaran Murat Tosun'un yanı sıra Konate, Neca, Theo Weeks gibi etkili isimleri var. Mehmet Çakır eski performansında olmasa da O'da etkili isimler arasında. Özer Hurmacı, Ankaraspor için büyük kayıp. İlk hafta Antalyaspor karşısında ki oyunları pek umut vermedi. Yine de kazanmasını bildiler, bunun yanısıra ilk haftalarda tam verim beklemekte acımasızlık olur. Her ne kadar oyun tatmin etmese de kazanmasını bildiler bu da ilerleyen haftalarda daha iyi oynayan bir Ankaraspor demek olabilir. Bizim maça da ayrı bir havayla çıkacaklardır. Kendi evlerinde oynamanın rahatlığıda olacaktır.

Geçen hafta iyi performans sergileyen kadromuzdan tek eksik Kerem Şeras. Oyun olarak bizi çok etkilemeyeceğini düşünüyorum. Thomas Doll ilk maçın ardından bu maçta daha dikkatli olacaktır, TSYD'de bize nazaran daha ideal 11'e yakın bir kadro ile çıkan Ankaraspor'u da az çok tartmıştır. Beklemediği bir Gençlerbirliği görebilir Ankaraspor bu hafta. Bütün umutlarımız ilk hafta ki Kayserispor maçına göre endekslendi biraz. Belki umutlanmakta haklıyız ama yine de kağıt üstünde takımları düşünecek olursak Ankaraspor saha avantajıyla da favori gözüküyor desek yalan olmaz. Bu hafta ki oyun ilerleyen haftalarda ki oyunumuz hakkında daha belirleyici olacak tabii ki. Kayseri maçında ki oyun bizim iyi oyunumuz mu yoksa Kayseri'nin kötü oyunumu bir nevi bunu belli edecek olması açısından önemli bir maç. Taraftar duygusallığı ile galibiyet bekliyorum kendi adıma ancak ilk haftalar olması sebebiyle 3 ihtimalli bir maç olacak.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara