30 Kasım 2009 Pazartesi

Sende Mi Brütüs?


Başlığı atma sebebim malum. Antalyaspor karşısında 2-0'lık mağlubiyet aldık ve iki golün de sahibi sezon başında Antalyaspor'a kiralık olarak verdiğimiz Mile Jedinak. Sezon başı hazırlık maçlarında oldukça pas hataları yapan ve ilk geldiği dönemki performansından eser olmayan ancak Konfederasyon Kupası'nda Avustralya Milli takımında oldukça başarılı bir oyun sergileyen Jedinak, orta alanda doğan kalabalık ve yabancı fazlalığı nedeniyle kiralanma yoluyla Antalya'ya gönderilmişti. Ben başta Sandro'nun gönderilmesini savunsamda, o sıralarda Harbuzi'nin takıma katılacağı belli olmadığından Sandro'nun takımda kalmasının daha iyi olacağını düşünmüştüm. Nitekim bizim oyuncumuz durdu durdu bizi yaktı.


Maçı özetlerden seyrettim. Oynandığı saatlerde kulağımda radyo Cebeci Stadında Hacettepe-Orduspor maçındaydım. Özetlerden gördüğüm kadarıyla hiç varlık gösterememişiz. Burhan'ın direkten dönen topu ve Djite'nin son dakikalarda attığı zayıf şut dışında hiçbir şey yok. Hatta Antalyalı Djehoua birazcık daha gününde veya becerikli olsa 4'e 5'e kadar gidebilirlerdi. Bu sezon oynadığımız en aciz oyundu sanırım. Sebeplerine gelecek olursak, bir anda bu kadar güzel bir takımın böyle düşüş yaşaması çok enteresan, ne sebebi olabilir çok bilmiyorum. Ancak radyodan dinlediğim sırada spiker bizim takımda konsantrasyon eksikliğinden dem vuruyordu sürekli. Belki bu durumda ilk dakikalarda yenen golünde etkisi olabilir. Bursa'yı, İstanbul Belediye'yi yenen kadronun aynısı bir fark yok ancak bu sefer olmadı.


Bunun dışındaki başlıca sebeplerden -bana göre- hafta içinde Cavcav'ın söylemleridir. Rakibi dediğimiz gibi hırslandırmıştır. Rakip oyuncuları coşturacak en önemli etken taraftarlar zaten hırslı bize karşı, birde böyle açıklamalarla birlikte boşu boşuna zorlu deplasmanı biraz daha zorlaştırmıştır Cavcav. Jedinak hırs yapmış diye de düşünmedim değil ancak maçın özetlerini seyrettiğim de Jedinak attığı gollerden sonra sevinmediğini gördüm. Sevinen arkadaşlarını da durduruyordu. İlhan Mansız'ın Ankaragücü formasıyla, Beşiktaş'a attığı golden sonra yaptığı harakete benzer bir şekilde. Resimde ki sevince aldırmayın aslında Jedinak altta arkadaşlarına sakin işareti yapıyor. Maçla ilgili söylenebilecek çok birşey yok. Kötü oyun, haklı mağlubiyet. Thomas Doll'un Antalya'ya giden taraftarımızdan özür dilemesi de ayrıca bir jesttir. Taraftarı yok diyenler gözardı etmesinler bu olayıda dipnot geçeyim.

Maçtan sonra İlhan Cavcav'ın bu şike söylemlerini yaparken, gerçekleştirmek istediği başka birşeyin olduğuna iyice kanaat getirdim. Korkum, bu arada Thomas Doll'un başını yemeleridir. Bugün gittiğim Hacettepe-Orduspor maçıda 3-0 Orduspor lehine bitti, Cem Onuk'ta maçtaydı ve o toplama takımın ne kadar rezil oyun oynadığını gördük. Sonumuzu benzetmeseler bari, sezon başı antremanlarda iki takımada oyuncu beğenen adamdı Cem Onuk, bize de böyle kadro kurmaz ara transferde umarım. Şu an ki kadro bile yetersiz haliyle Thomas Doll sayesinde şekillenmiş bir kadrodur. Uyduruk transferlerin üstüne Thomas Doll'u da harcarlarsa halimiz harap olur.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara