30 Mayıs 2011 Pazartesi

Transferde Siftah: Mehmet Sedef!

 Yeni sezona en iyi isimlerimizi göndererek başladık. Orhan Şam ve Mustafa Pektemek giderken, gelen ilk isim küme düşen Konyaspor'un sol beki Mehmet Sedef oldu.

Konyaspor'da daha çok sol bekte izlediğimiz Mehmet Sedef, orta sahada sol kanatta da forma giyebilen bir isim. 1.80 boyundaki, 1987 doğumlu Mehmet Sedef, Beşiktaş altyapısından yetişme. Rıza Çalımbay döneminde A takıma çıkan isim, Tigana dönemindeki Beşiktaş'ın en gözde isimlerindendi. Yavaş yavaş gözden düşen Sedef, önce Bank Asya takımlarından Altay'a kiralık olarak gönderildi. Burada 26 maçta forma giyip 6 gole imzasını atan Sedef, başarılı sayılabilecek bir sezon geçirdi. Ardından Çaykur Rize'ye kiralık olarak verildi. Rize ekibiyle 13 karşılaşmaya çıkan Sedef gol atma başarısını gösteremedi. Rize'nin ardından sezon başında serbest kalan Mehmet Sedef, ligin yeni ekibi Konyaspor ile anlaştı ancak takımıyla küme düşme üzüntüsünü paylaştı.
Konyaspor'da biri A2, biri Ziraat Türkiye Kupası maçı olmak üzere toplamda 16 maça çıktı ve tek gol atabildi. 2010'un Kasım ayında eski Beşiktaşlı bir çok futbolcunun aralarında bulunduğu, teknik direktör Bülent Uygun'un bu sebeple ceza aldığı usulsüz menajerlik faaliyetleri sebebiyle PFDK'ya sevkedilen isimler arasına adını yazdırmıştı.

Değerlendirme: Mehmet Sedef bedavaya alınabilecek en ideal futbolculardan biriydi. Özellikle Konyaspor formasıyla son 4 haftadaki formuyla dikkat çekti. Gençlerbirliği'nin Orhan Şam'ın da gönderilmesiyle en zayıf halkası konumuna demir atan defansına katkı yapabilecek bir isim. Açıkçası Murat Kalkan'ın bu seneki performansı göze alındığında sol bek için iyi bir transfer yaptığımızı söyleyebilirim. Bir diğer sol bekimiz Debatik Curri'nin akıbeti ne olacak belirsizliğini korusa da Curri'nin stoperde de görev yapabildiğini düşünürsek sol bek sorununu kağıt üzerinde hallettik gibi. Ancak Mehmet Sedef'in en büyük handikapı sıkça yaşadığı ani düşüşleri. Eğer bizde tekrarlamaz ve biraz kendi göstermek için oynarsa, geçen sene bize saç baş yolduran Murat Kalkan'ı rahatlıkla kesip takıma katkısı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara