26 Kasım 2011 Cumartesi

Fuat Çapa NTVSpor'daydı!

NTVSpor'da bir taraftar programı olan Yenilsen de Yensen de'nin bu haftaki konuğu Fuat Çapa hocamız oldu. Taraftarlarımızdan gencler.org'un yaratıcısı Mehmet Ali Çetinkaya ile diğer takım taraftarlarının ve program sunucuları Bağış Erten ile Banu Yelkovan'ın sorularını yanıtladı.

Bizlerle yaptığı toplantılarla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip diğer takım taraftarlarının bizi biraz kıskanmasını sağladı hocamız. Programın başından sonuna kadar "büyük" takımın taraftarları ve Anadolu takımı taraftarlarının şaşkınlıkları yüzlerinden okunduğu gibi çoğunlukla kendileri de itiraf ettiler.

Programda Fuat hocamızın söylediği önemli şeylerden bir kaçını özetlemek istedim. Türkiye'de ilk denebilecek bir çok şeyi yapmak Fuat hocanın hayalinde ve gerçekleşme yolunda ilerliyor gerçekten.

Gençlerbirliği'nin gelişimi için Avrupa'dan bir rol model alması gerektiğini söyledi Fuat Çapa. Türkiye'nin Ajax'ı benzetmesine altyapımızdan ötürü çok alışık olduğumdan önce Ajax ismi telaffuz edilecek sandım ama Fuat Çapa'nın aklında ki takım başkaydı.

"Bizim Avrupa'da ki bir takımın yapılanmasını örnek almamız lazım, Gençlerbirliği'nin yapısına en benzeyen takım Arsenal. Bana şans verilirse Arsenal'deki yapılanmanın benzerini Türkiye'de ilk ben yapmak isterim" dedi.

Bunun yanında altyapı konusuna değinen hocamızın eski bir tweetini Banu Yelkovan'ın hatırlatması üzerine;

"Eğer sabredilir ve Gençlerbirliği'nin başında uzun yıllar görev alabilirsem 3 yıl sonunda Gençlerbirliği'nin ilk 11'inde 6-7 tane altyapıdan oyuncu oynatmak istiyorum" diyerek altyapıya verdiği önemi ve uzun yıllar kalabilirse takım iskeletini altyapıyla oluşturmak istediğini gösterdi.

Hocamızın ağzından dökülen ilginç bir cümle ise tercüman kullanmaması tartışılırken yabancı oyuncularla ilgili oldu. Tercüman hatalarından ötürü doğabilecek yanlışlar ve takım içindeki iletişimin önemine değinen Fuat hoca

"Yeni gelecek yabancı oyunculara ilk 6 ay içinde Türkçe öğrenme ve konuşma şartı koyacağım" diyerek herkesi şaşırttı.

5 dil bilmesi, Belçikalı gurbetçi ailenin çocuğu olarak banka müdürüyken teknik direktörlükte bu kadar başarılı olması da program içinde tartışılan hocamız gerçekten bir kez daha bizi ve bu program vesilesiyle herkesi kendine hayran bıraktı. İlk geldiği dönemde belki inancımız yoktu ancak bizimle kurduğu diyalog ve yapmak istedikleriyle hatta şu ana kadar yaptıklarıyla gönlümüzde çok ayrı bir yere geldi Fuat Çapa.

Şimdi ki korkum bu program sonunda beğenen takımlar hocamıza göz koyarda bizden koparmaya çalışırsa diye olmaya başladı. Bizde uzun yıllar görev alması tek temennim ancak bir futbol tutkunu olarak Fuat Çapa gerçekten kalbimde çok önemli bir yere geldi. Bundan 10 yıl, 20 yıl sonrada nerede çalışırsa çalışsın saygı duyacağım bir isim oldu şimdiden.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara