20 Kasım 2011 Pazar

Önemli Bir Puan!

 14 puanlı iki ekibin mücadelesi. Gençlerbirliği açısından da Sivasspor açısında da eşik niteliğinde bir maç. İki takımında galibiyet isteyerek çıktığı bir maç desek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Biraz tamam, devam gibi bir mücadele oldu açıkçası. İki takımında geçen sezon ki hali düşünülünce tekrar o günleri sezon başından yaşamamak için önemli bir maçtı.

Bu eşiği tam anlamıyla atlayan takım olmadı 1-1!lik sonucun sonunda ancak Gençlerbirliği bir ayağını attı kapıdan. Deplasman fobimiz düşünülünce bunu daha iyi anlayabiliriz. Deplasmanda oynadığımız 5 maçta 1 puan çıkarabilen ekibimiz 2. puanını da Sivasspor deplasmanında aldı. Bu anlamda maç bizim için daha karlı geçti.
 Kamil Grosicki, Ricardo Pedriel gibi bir hücum hattına sahip takım Sivasspor ve onlar kadar olmasada Enaramo gibi yıpratıcı bir kuvvet daha var. Defansif zaafları olan bir takım olarak deplasmanda 1 gol yiyip beraberlik almak güzel. Karşılıklı pozisyonlar var ve burada kalecilerin başarısı dikkat çekici. Gerek Grosicki'nin yarattığı tehlikelerde Ramazan, gerekse Soner'in frikiğinde topa çok iyi uzanan Milan Borjan gayet başarılı maç çıkardı diyebiliriz.
Atılan gollerde ise Pedriel'in fırsatçılığı karambolde bir gol atmasını sağlamış. Bizim golümüze gelecek olursak, Herve Tum'un kafa vuruşu gerçek bir vuruş cidden. Oldukça sert ve kalecinin yapabileceği çok bişey yok. Herve Tum'un gol sayısını üçe çıkarması bizim açımızdan ayrıca heyecan verici. Ligin ilk üç maçını kaçırdığını ve takıma uyum sürecini eklersek, sezon başında düşündüğümüzden çok daha iyi bir performans sergiliyor. Belki oyunun genelinde pek etkili değil ama gol atma sayısını böyle böyle arttırırsa tecrübeli golcü olarak takımın bu kısıtlı kadrosunda çok fayda sağlayan isimlerden olabilir. 

3 hafta arka arkaya içerde oynayacağımız bir seri bizi bekliyor ve bunların ikisi Fenerbahçe, Galatasaray maçları. Kendi sahamızda ki iyi formumuzu koruyamazsak eğer bu takımlara karşı, bu deplasmanda alınan 1 puanın değeri biraz daha artabilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara