17 Mayıs 2009 Pazar

3. Geliyor!

Bugün Ankara'da Süper Ligin son temsilcisi belli oluyor. Süper Lige daha önce Manisa ve Diyarbakır'ın geleceği belli olmuştu.Bu takımlar Hacettepe ve Kocaeli'nin yerlerini aldı diyebiliriz. Süper Lig'den düşen 3. takım inatla belirsizliğini koruduğu şu sıralar Karşıyaka ile Kasımpaşa son bilet için karşı karşıya geliyor. Kazanan takım artık düşen 3. takımı bekliyecek ve seneye onun yerine Süper Ligde ter dökecek.

Berabere biten iki karşılaşma sonunda da takımlar penaltı atışlarına gitmi ve Karşıyaka Bolu'yu Kasımpaşa da Altay'ı devirmişti. Uzun süre Bank Asya 1. ligde lider giden Kasımpaşa'yı iddaa da 2.1o luk oranıyla favori gösterirken, Karşıyaka hem kendi, hem de İzmir'in Süper Lig özlemini dindirmek için sahaya çıkacak. Daha önce Play-Off larda izlenesi 2 futbolcu hakkında yazı yazmıştım 2'si de bu takımlarda forma giyiyor. Artık içimemi doğmuş bilmem ama bu adamlara bu maçta da çok önemli işler düşmekte. Kasımpaşa'da izlenesi bulduğum Erhan Küçük Altay maçında beni yanıltmadı ve normal süresi 1-1 biten maçta takımının tek golüne imza attı. Ceza yayının ordan hoş bir gole imza atan Erhan, penaltılarda da üstüne düşen görevi yapıp hata yapmadan kendi hakkını gole çevirdi. Bu maçta yine gözler onun üstünde. Takımının yükünü o çekeceğe benzer.

Karşıyaka cephesinde ise Gençlerbirliği'nin futbolcusu olan Ferhat Kiraz ilk maçta takımıyla ilk 11 de sahaya çıktı. 119. dakikada yerini başka bir arkadaşına bıraksada sahada başarıyla mücadele ettiğini söyleyebiliriz. Bu maçta da onunla beraber takım arkadaşlarına büyük görev düşüyor. Bank Asya 1. Ligin en başarılı kalecilerinden biri olan eski Galatasaraylı ve Galatasaray'dan Gençlerbirliğine transfer olan ilk futbolcu unvanını elinde bulundursada Gençlerbirliği'nden sorunlu bir şekilde ayrılan Kerem İnan Boluspor karşısında penaltı atışlarında kurtardığı 3 penaltı ile ne kadar formda olduğunu gösterdi. Karşıyaka'nın bu maçta çok şey beklediği ve güvendiği isimlerden biri olacak yine Kerem.

Altay taraftarlarının Göztepelilerce taşlanması, Eyüp ileVan Belediye arasındaki olaylar ve Bolu- Karşyaka maçı öncesi 7 taraftarın bıçaklanma haberlerinin maalesef ki gölgesinde kalacak olsada kazanan futbol olur diye umut ediyorum. Fikrimi sorarsanız, favori yok ama umarım Karşıyak çıkar da Türkiye'nin ilk futbol maçının yapıldığı şehir olan İzmir'in futbolu kaldığı yerden lige renk katar.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara