13 Mayıs 2009 Çarşamba

Play-Off'da İzlenesiler! #2


Play Off'un bir diğer ekibi Karşıyaka'dan bir futbolcuya geçeceğim bu sefer. Gençlerbirliği taraftarının çok yakından tanıdığı bir isim hemde.


Ferhat Kiraz

1989 Doğumlu 20 yaşında çok genç bir futbolcu Ferhat. Konya doğumlu ve futbola başladığı takımda Konya Demirspor. 16 yaşında Gençlerbirliği B takımına transfer olur fakat çok durmaz. Tutunamadığından değil o dönemin PAF takımı antrenörü Metin Diyadin'in ilgisini yalnızca 1 hafta içinde çeker ve Gençlerbirliği PAF takımında oynamaya başlar. 1 sene sonra da A takıma geçsede çok fazla forma şansı bulamadı. Fakat 2006 da Hollanda da düzenenlenen turnuvada Gençlerbirliği U-17 takımıyla sahaya çıktı, oynadığı futbol ve gösterdiği performans ile turnuvanın MVP'si yani en değerli oyuncusu seçildi Ferhat. Bu başarıların üstüne azda olsa giydiği Gençlerbirliği formasıyla gösterdiği performans birleşince dönemin Beşiktaş teknik direktörü Jean Tigana onu ısrarla takımına istemiş fakat alamamıştı. İlhan Cavcav'ın pazarlama taktiği midir? bilmem ama o dönem Beşiktaş ile yaptığımız her maçtada forma giydi. Geçen sezonun sonunda formayı giymeye başlamış olsada istenilen verimi alamadığımız bir isimdi kendisi. Bunun sonucu olarak bu sezon başında pişsin diyerek Karşıyaka'ya kiralandı.


Bu sezon bir kanat oyuncusuna ve genç yaşına göre 6 golle güzel bir sezon geçirdi diyebiliriz. Milli takımların çeşitli evrelerinde 61 kez forma giymiş. Bu sezon toplam da tek sarı kart görmüş. Takımın Cihan Yılmaz'dan sonra en golcü 2 numaralı futbolcusu. Bank Asya 1.Lig sitesinde yılın 11 anketinde de adaylar arasında gösteriliyor. Bir Karşıyaka forumunda haftanın futbolcusu kim sorusuna 9. Haftada ki Kayseri Erciyes maçında attığı gol vurgulanıp çoğu taraftarın cevabı olmuş Ferhat. Önümüzde ki sezon büyük ihtimalle Gençlerbirliği forması altında izleyeceğiz lakin tabii paranın kokusu alınmaya görülsün hiç belli olmaz. Kanatlarda yaşadığımız sıkıntıyı göze alırsak piştiğini ümit ediyorum, seneye takımızın ilk 11inde, güzel futboluyla izlemek nasip olur inşallah. Ama önce Play-Off da bir kere daha izlemekte fayda var bakalım neler yapacak.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara