20 Mayıs 2009 Çarşamba

Gençlerbirliği Ve Rakipleri 33. Hafta


Boş geçen bi haftadan sonra liginde iyice kızışması münasebetiyle yeni haftanın heyecanı sardı hemen hemen tüm futbolseverleri. İyice kritikleşen dönem yüzünden bende takımım Gençlerbirliği hakkında oldukça endişeliyim. Ligde her takım için bir beraberlik bile önemli durumda şuan. Konum itibariyle hala ip üstündeyiz. Bu hafta Galatasaray'a nazaran daha zor bir rakip bizi bekliyor. Koltuğunu geçtiğimiz haftalarda kaybetsede şampiyonluk iddiası devam eden Sivasspor kritik haftalara girerken bizde düşme potasından kurtulmaya bakıyoruz.


Mücadelenin üst düzeyde olmasını beklesem de bizim cepheden gelen sakatlık haberleri iyice tadımızı kaçırıyor. İlhan ve Traore'den sonra bir diğer defans oyuncumuz Koray'ın da sezonu kapattı haberinin gelmesi savunmamızı öyle bir hale soktu ki sıkıntı desem hafif kalacağından sadece bakıp göreceğiz demek geliyor elimden. Bunun dışında sol kanat oyuncumuz Bilal'in de sezonu kapatması bir diğer sorun. Cezalı futbolcumuzun bulunmaması ve Momha'nın da bu maçta yeniden takımda ki yerini alacak olması sevindirici. Bugün ayrıca dostluk ve fair-play adına çok önemli bir karşılaşma olan Filistin milli takımıyla yapacağımız bir maç var herkesi bu ücretsiz ve Gençlerbirliği kültürüne yakışan maça davet edip kaldığımız yerden devam edelim. Bu dostluk karşılaşmasında İsailoviç forma giyecekmiş buda iyileştiği yönünde olumlu bir haber diyebiliriz. Jedinak'ın durumunada hala merak etmekteyim açıkçası. Kahe'nin gol atmaya başlaması olumlu, son antremanda fazladan gol çalışması yapmış. Soner, Troisi, Mehmet Nas orta sahada güvendiğimiz isimler olacak.


Sivasspor cephesine gidersek maç büyük hırsla asılacaklar. Sakat olarak sadece Kanfory Sylla var onunda iyileşme ihtimali var ve maç saatinde belli olacak. Son maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Murat Sözgelmez'in yokluğu defansta sıkıntıya yol açabilir Sivasspor adına. Ayrıca benim en sevindiğim haber son maçta gördüğü sarı kartla ceza sınırını doldurup oynamayacak olan Sezer Badur. Sivasspor'un en etkili hücum silahlarından Sezer, bizim defansında durumu ortadayken bu haber güzel oldu diyebilirim. Bunun dışında Balili'nin hızı dikkat edilmesi gereken bir yön, kaleci Petkovic'i de geçmek çok kolay olmayacak. Zor bir maç bizi bekliyor.


Sivas maçından alacağımız 1 puan bile çok işimize yarayabilir. Ayrıca sön dönemlerde bir galibiyet bir mağlubiyet giden bir istatistiğimiz var bu faktörü de katacak olursak işe bu hafta galip geleceğimiz gözüküyor. Tabi bu işin geyiği ama 1 puan çok önemli gerçekten, Fenerbahçe'nin Konya karşısında alacağı bir galibiyet Denizlispor ile bizim ligde kalmamız için yeterli olacak ancak yenildiğimiz taktirde son hafta ikili averajlar girebilir işin içine bu yüzden alınacak bir puan ve Konya'nın mağlubiyeti son haftaya formaliteden çıkmamızı sağlayacak. Ankaragücü ile Denizli kritik bir maç oynayacak beraberlik dışında alınacak herhangi bir sonuç bize çok yaramayacak. Ankaraspor ile Antalya maçı ise bir diğer kritik maç ve Ankaraspor'un formsuzluğu, Antalya'nın ise hırsı göz önüne alınınca olası bir Antalya galibiyeti görülüyor ufukta buda hiç işimize gelmeyecek bir durum. Bu yüzden alınacak her puan çok önemli. Bu hafta bol bol dua edeceğim gibi hadi bakalım hayırlısı. Bizim için en iyi olan olur umarım.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara