20 Mayıs 2009 Çarşamba

Bizim Çocuklar.




Sezon başında disiplinsiz davranışları nedeniyle gerek Gençlerbirliği'nde gerek kiralık gittiği Eskişehir'de olay isimlerden olan Engin Baytar takım arkadaşı Youla tarafından ağır eleştirilmiş, bir diğer sorunlu kiralık Batuhan ile kavga etmiş, Eskişehir yöneticileri tarafından ağır eleştirilmişti. Ta ki bu haftaya kadar. Sezonun belki de en önemli maçına çıkan Eskişehirspor 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Batuhan ve Engin'in golleriyle 2-1 galip gelince bu iki oyuncuya çok kızan Rıza Çalımbay'ın da ağız değiştirmesine neden oldu. Maçtan sonra açıklama yapan Rıza Hoca:
-“Disiplinsiz hareketleri de oldu. Ancak takımın başarısı için de ellerinden geleni yapıyorlar. Onları tebrik ediyorum” demiş.

Artık başarıya giden yolda herşey mübahtır deyip geçelim ya benim değinmek istediğim mesele seneye Gençlerbirliği'ne dönecek Engin'in akıbeti. Türkiye'nin en yetenekli futbolcularının başında geldiğine inansam da bu uslanmaz tavırları beni müthiş endişelendiriyor. Endişem hem takımım, hem ülkem futbolu böyle bir yeteneği kaybedebilir. Zaman ne gösterir bilmem ama uslanırsa seneye onu takımda görmeyi çok istiyorum.

Engin gibi kiralık ama sorunsuz birinden daha bahsetmek istiyorum. Ferhat Kiraz Karşıyaka'da kiralık oynamakta ve kulübün maddi sıkıntıları yüzünden seneye bize dönmesi kesin. Play-Off karşılaşmalarında Karşıyaka'nın umutlarındandı. Karşıyaka Süper Lige çıkamamış olsa da Ferhat genç yaşına göre ve Süper Lig'e göre daha zor bir ligde başarılı bir sezon geçirdi diyebiliriz sadece istatistiklerine bakıp. Seneye kadromuzda olması gereken biri Ferhat. Alt yapımızdan eğitim almış bu genci, Gençlerbirliği kültürüne yakışır biçimde sadece futbolunu oynayan bu genci Engin'den evvel kazanmamız gerek. Kaldı ki Ferhat seneye bizde de iyi bir performans çizerse Engin'i pek hatırlamayız bile.


Dipnot: Play-Off karşılaşmaları öncesi Ferhat gibi önemli oyuncu olarak bahsettiğim Kasımpaşa'lı Erhan Küçük 2 Play-Off karşılaşmasında da ağları sarsıp ondan bahsetmekle ne kadar haklı olduğumu gösterdi. 61 numaralı bir arkadaş Trabzon'a Engin'i gönderip, bizde Erhan'ı kazansak çok da güzel olur.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

EL ROJO(CAI)CUADRO DEL TURCO D.T MOHAMMED CAMPEÓN DE LA COPA SUDAMERICANA NISSAN 2010.
MERECIDO TITULO.
BIZIM ÇOCUKLAR KIRMIZI.

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara