24 Eylül 2009 Perşembe

Gençlerbirliği ve Rakiplerimiz 2009-2010 Sezonu 7. Hafta


İlk açıklanan programda Pazar günü oynanması gereken maçımız, Cuma gününe yani yarına alınmış. Normalde haftanın açılışını Beşiktaş ile Ankaraspor yapacakken, Ankaraspor'un maçlarının iptali sonucunda, yayıncı kuruluş federasyondan rica etmiş ve takımlarında onayı alınarak maç Cuma'ya alınmış. Takımlar uygun gördüyse sorun yok, hemde tribünden ağabeyimiz herşeyimiz Yücel Yıldırımoğlu'nun düğünü de pazar günü olacaktı programda bir sıkışıklık olmadan rahat rahat eğleniriz. Bir de yenersek değmeyin keyfimize. Neyse maçın ön incelemesini yapalım.


Önce konuk takımdan başlayalım. Trabzon sıralama itibariyle bir basamak üstümüzde. Puanlarımız aynı ancak Trabzonspor'un durdurak bilmeyip İstabul Belediye'ye 6 tane atması sonucu averajı oldukça iyi oldu tabi. Hatta sadece FM oyunlarında mümkün olarak gördüğüm defans oyuncusunun gol krallığı yarışması olayıda o maçla birlikte neredeyse Egemen Korkmaz ile mümkün olacaktı. Egemen Korkmaz, Trabzon defansının yükselen ismi, Bursaspor'dan sonra Trabzon'da da kaptanlığa yükselmiş bir isim bu sıralar yaptıklarıyla çok konuşuluyor. Hele yenildikleri Diyarbakır maçında gol pasını engellemek isterken topun önüne kendini ilginç bir şekilde atışı var unutulmayanlarıma kazındı :). Ufak bir Egemen incelemesinden sonra, yeniden Trabzona geçecek olursak sezona Sivas galibiyetiyle başlayınca, Sivas'ın düşüşü, Trabzon'un yeniden doğuşu dendi ancak Trabzon'un da UEFA ile başlayan düşüşü ligde de engellenemez bir hal alarak devam etti. Önce evinde Diyarbakır yenilgisi, ardından UEFA'da Touluose derken, Manisa'ya yenilip ardından UEFA'da da elendikten sonra ligin iyi kadroya sahip ekiplerinden Bursaspor ile beraberlik geldi. Tam Trabzon'da neler oluyor denmeye hatta Hugo Broos gidecek mi? tartışmaları sürerken açıldı Trabzon ve 2 haftadır kazanıyorlar. 2 haftada 9 gol atarkende sadece 2 gol yediler. Son haftalarda gerek defans, gerekse hücum olarak iyi bir görüntü sergiliyorlar. Gerçi 6 gollü maçın 3 golünü dediğimiz gibi defans oyuncusu Egemen attı. Forvetlerden Umut Bulut yeni yeni açılıyor, Gökhan Ünal ise istikrarsız şu aralar. Ancak Egemen'in attığı goller duran toplardan oluyor genelde ve bu da bizim için özellikle tehlike. Çünkü iyi oynamamıza rağmen göze çarpan en büyük zaafımız duran toplardan oluşan karamboller. Radeljic ve İlhan'ın da hava toplarında çok üstün olmadığını biliyoruz o yüzden bu tarz goller yememiz çok mümkün. Tjikuzu, Hüseyin Çimşir'in yerini doldursun diyerek alındı ancak geçen hafta ülkesinden geç döndü denerek ceza verilmiş ve kadroya alınmamıştı, bizim maçta da oynamayacak. Yattara sakatlıktan kurtulmuş, kadroya alınmış ancak ilk 11 için düşünülür mü? emin değilim. Bizden giden Engin kadrodan çıkarılmış hal böyle olunca. Zaten Alanzinho, Yattara ve Engin üçlüsü çok tehlikeli gözükse de 3ünün bir arada oynması imkansız. Bu gruba bir de Colman'ı eklersek -ki O da büyük bir çıkış içinde- bir oyuncunun kesilmesi lazım, piyango Engin'e vurmuş anladığım kadarıyla. Trabzon'dan haberler basından derlediğim kadarıyla böyle.


Bize gelecek olursak, ezberlediğimiz ilk 11 ile çıkacağız herhangi bir eksik yok. Kart cezasız, sakatlık olsa da sadece ufak tefek sakatlıklarla atlatılan bir 6 hafta geçti. Geçen sene ki sakatlık kabuslarının hiç birini yaşamıyoruz. Sağlık ekibi değişmediğine göre keramet yine Thomas Doll'da sanırım. Aynı taktik ile hücum edeceğiz takımın üstüne ancak dediğim gibi duran toplarda ki zaafımız en büyük eksikliğimiz. Defans olarak sağlam isimlerimiz var ama geç uyanıyoruz ve Gökhan Ünal gibi boylu bir forvete karşı hava üstünlüğü kurmamız çok zor gibi gözüküyor. Forvetleri de yavaş yavaş form tutmaya başlamışken işimiz zor. Ayrıca gol atabilen defanslarının yanında bizim iyi defans yapıyorlar. Bizim golcüler açılsada bi kaç haftadır, son 2 maçında sadece 2 gol yiyen bir takım karşısında zorlanacaklardır. Son bölümlere yine beraberlik gibi skorla girersek tabikii en etkili silahımız Hurşit olacak. Katı savunmayı açmak yine ona düşecek birebirdeki etkinliğiyle. Defansı son dakikalara yorgun girerse başarı oranı çok yüksek olur Hurşit'in. Defansı yormakta tabi ki Kahe'nin işi. Her birşeyi ona yüklüyoruz ama ilerde tek kalıyor. Sistem ne kadar 4-3-3 gibi gözükse de 4-5-1 taktiğiyle oynuyoruz. Mustafa dışında 3. forvet olarak Burhan etkisiz kalıyor. O yüzden tek forvet gibi forvet Kahe takımda. Allah nazarlardan saklasın açıldı şu aralar ama zor bir maç tabi ki O'nun açısından. Kadromuz çok güzel futbol oynasa da kalite açısından bu takımlardan bir gömlekten fazla alttayız. Tam da açılmaya başlamış Trabzon karşısında işimiz zor.


Lig tablosu zevkli bir maç olacağını işaret ediyor. Eskişehir maçında da aynısını dedik ve oldu. Bu maçta çok benzer bir maç ancak her ne kadar lige kötü başlasada Eskişehirspor'a göre daha kaliteli bir kadroları var. Zor bir maç bizleri bekliyor, son olarak bilet fiyatlarını verelim;


Gençlerbirliği Kale Arkası Tribün: 22,50 TL

Gençlerbirliği Kapalı Tribün: 42,50 TL

Gençlerbirliği Maraton Tribün: 32,50 TL

Trabzonspor Kale Arkası Tribün: 22,50 TL

Trabzonspor Kapalı Tribün: 42,50 TL


Not:biletler biletix fiyatıdır. Gişelerde şu 2.5 Tl'lik küsüratlar olmaz %99.

2 yorum:

ziggytheking dedi ki...

Maç çok zevkli olacak. Geçen sene çok puslu ve soğuk bir havada oynanmıştı, zevk alamamıştım. Girişte boğazımı daha fazla üşütmemek için sezonluk bilet sahibi olduğum takım Gençler'in atkısını aldım, sonra kaybettim. Çok da balına bir galibiyet alan Trabzon için ligin sonu o akşam oynadığı futboldan belliydi. Geçen seneki Gençlerbirliği yok.

O zamanlar iyi kötü bir C Blok kombinem vardı. Size küfür edenlere nasıl baktığımı bir de sen düşün Gençay :) Gece Esenboğa'da az kalsın bu maçlık bir sezonluk buluyordum ama umutlarım suya düştü.

İddacı tabiriyle İY 0 gireceğim bir maç. İkinci yarıya saklayın kendinizi. Biz İstanbul'a Youla'nın Aslan Terbiyesi'ne gidiyoruz! :D

Gençay Ergez dedi ki...

Youla sever İstanbul'u size de başaralıar yenersiniz umarım. Sizin maçta hedeflerinizin belirlenmesi için çok önemli bir maç. İki kırmızı-siyah'ın maçıda oldukça zevkli geçecek sanırım. Tekrar başarılar :)

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara