20 Kasım 2009 Cuma

Gençlerbirliği ve Rakiplerimiz 2009-2010 Sezonu 13. Hafta


13. Hafta mücadelesinde Pazar günü kendi evimizde daha önce Ziraat Türkiye Kupasında karşılaşıp, deplasmanda penaltılarla elendiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacağız. Rakipten rovanşı almak için bulunmaz bir fırsat bu maç.


Bu maçı kazanmamız takdirde rakibimizden sadece rövanşı değil. Süper Lig sıralamasında ki yerini de alıp bir üst basamağa atlamayı garantileyeceğiz. 6. sırada 21 puanlı rakibimizi yendiğimiz takdirde 19 olan puanımızı 22'ye çıkararak üstlerine geçeceğiz ve bu durum en az Türkiye Kupası'nda tur atlamak kadar önemli benim gözümde. Thomas Doll'da bu yönde açıklamalar yaparak;


"'Rakibimiz, ligde 6. sırada. Karşılaşmayı kazanırsak, sıralamada üstlerine geçip, üst sıralara tırmanan bir takım olacağız. Aksi olursa, orta sıralarda dolaşan bir takım oluruz ve biz bunu istemiyoruz" demiş. Bu açıklamasıyla maçın bizim açımızdan ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamış. Gençlerbirliği'nde Bursaspor maçından sonra sakatlanan 2 stoperimizden Radeljic özel maskeyle oynayabilecekken, kaptan İlhan kaburgasında tespit edilen kırık yüzünden maalesef oynayamayacak. Bir daha ki hafta oynaması da yapılacak kontrollerden sonra olacakmış. Kaptana geçmiş olsun dilerken, stoper sorunu özellikle rakipte ki İbrahim Akın gibi isimleri düşününce bizi zorlayacak gibi gözüküyor. Bursaspor maçında genç isim Mahmut Boz oynadı fakat bu maç için aynı tercihi kullanmayacaktır Thomas Doll. Murat Kalkan sol kanatta değerlendirilebilir, böylelikle Aykut stoper mevkisine çekilebilir. Bursaspor maçında sol bekte çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğimiz Aykut stoperde daha iyi işler çıkarabilir. Tek sorun boy sorunu olarak kalıyor ki, İbrahim Akın ve Gökhan Kaba gibi iki boylu hücum hattı karşısında çok dikkatli olmak zorundayız hava toplarında.


Rakip geçen hafta zor da olsa 1-0 ile geçti rakibi Antalyaspor'u ancak oynanan oyun biraz vasattı. Teknik direktör Abdullah Avcı çok iyi bir taktik adamı ve bizim maçımız içinde özel önlemler ve taktikler anlatacaktır futbolcularına muhakkak. Çok zorlu bir maç olacak bizim açımızdan ancak kendi sahamızda oynamanın verdiği avantajı sonuna kadar kullanmalıyız. Bu sene iyiden iyiye etkili olan taraftar desteğimiz ile bu avantajıda kullanabileceğimizi düşünüyorum. Temennim öncelikle güzel futbol daha sonra ise tabi ki galibiyet.


22.10.2009 tarihinde Ankara 19 Mayıs Stadında oynanacak karşılaşmanın bilet fiyatları ise;


Kale Arkası Tribün: 5 TL

Kapalı Tribün: 15 TL

Maraton Tribün: 10 TL

Saatli (Misafir) Kale Arkası Tribün: 5 TL

2 yorum:

Oğuz Öztürk dedi ki...

Bilet fiyatlarını görünce insanın her hafta hızlı trenle Ank'ya gidesi geliyor :)

Gençay Ergez dedi ki...

Sorma yaa dersim var pazartesiye burada tıkılı kaldım yoksa yarın giderim ama artık radyodan takip edeceğim maalesef...

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara