24 Ağustos 2009 Pazartesi

Futbolculara Neler Oluyor Böyle?



Dün gerçekten ilginç bir gelişme yaşandı. Sivasspor'un daha 4-5 günlük transferi Bouazza bavullarını toplayıp şehri terk etmiş. Geldiği günün ertesinde ilk 11'de Shaktar karşısına çıkmıştı oyuncu, ne olduğunu anlayamadan bahanelerle şehri terk etmiş. Bahanesi şehre ve takıma alışamamak olmuş ya bana çok inandırıcı gelmedi. Kimin hatası var bu işte bunu da buradan ayırt etmek zor.


Bu futbolcu Fulham'da, 1 numaralı lig olan İngiltere Premier Liginde oynamış. Oldukça tecrübeli ve profesyonel bir isim olmalı, şehre alışamadım diye bahane mi olur? Bugün maddi gücü en zayıf Anadolu kulüpleri bile kıytırık bir ülkeden adını sanını bir daha duymayacağımız adama şehri gezdirip imza attırıyor. Hiç mi bakmadın etrafına, araştırmadın, sormadın bu nasıl profesyonelliktir? Takıma tabi alışamazsın daha geleli kaç gün oldu hemşerim? Suç yöneticilerde desem bi türlü, gelirken geçen sene 2. olduk, Avrupa ligindeyiz, iyiyiz hoşuz deseler bile adam gelmeden evvel bir araştırır takım kaçıncı?, kimle eşleşmiş? Adamı gelir gelmez Shaktar karşısına çıkardılar 3 tane yiyince adam "nereye geldim ben?" deyip gitti belki de. Gözü korktu bir anda kimbilir. Yönetimin hataları vardır bir yerde elbet, şehri yanlış tanıtıp yada birşeyleri yanlış söyleyip oyuncu imzalasın diye dolap çevirmişte olabilirler ancak yine de suçu biraz futbolcu da buldum. Dur bakalım bir iki gün sonra bir takımla anlaşırsa çıkar işin aslı ortaya. En azından aldığı peşinatı iade etmiş. Etmiş etmesine ya bu takım sana bu kadar bel bağlamış transferin son günlerinde getirmiş, hemen ilk onbire koyuvermiş yaptığın yakıştı mı? Taraftarın, takımın, müstakbel arkadaşlarının hayallerini hiç mi düşünmedin be Bouazza?


Bunu yazdım çünkü Troisi'nin attığı çalımdan sonra futbolculara güven kalmadı. İstanbul'da ortam görüyorlar, para görüyorlar hemen kaçmıyor oyuncu ama bizde durum biraz daha farklı. Hele bir de bizim için sezon başında oyuncular kaçıp gitmek istiyor şeklinde endişeler ayyuka çıkmışken, bu haberle biraz daha korktum. Gerçi bizde bu haberlerin çıkmasının nedeni biraz daha yönetimsel ama Troisi'nin yaptığı profesyonelliğe sığmayan bir hareketti. O böyle yaptı, şu böyle dedi derken bu sezon Mehmet Topuz ile başlayan furya bakalım kiminle yada kimlerle devam edecek?

2 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Bence ya allah bismillah, allahu ekberleri duyunca kaçmıştır. :)

Gençay Ergez dedi ki...

adam cezayirliymiş ya onlarda daha beter değilmidir? =D

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara