8 Ağustos 2009 Cumartesi

Gençlerbirliği ve Rakipleri 2009-2010 Sezonu 1. Hafta


Öncelikle 2009-2010 sezonu hayırlı olsun bütün Gençlerbirliğili ve Ankaralı futbolseverlere. Sezonun ilk haftası geçen sezon yenmemiz veya en az 1 puan almamız gerekirken kendi evimizde 4-0 gibi farkla mağlup olarak utanç verici bir şekilde sezonu bitirmemize vesile olan Kayserispor ile karşılacağız. Yarın saat 21:00 da başlayacak maç geçen haftanın rövanşından da öte şeyler taşıyor artık. Geçen sezon bizi yenerken Kayserispor'un bir suçu yoktu, çıktılar ve futbollarını oynayarak haklı bir galibiyet aldılar. Ancak transfer sezonunun açılmasıyla birlikte skandalların takımı kimliğine büründü bir anda Kayserispor. Mehmet Topuz'un transferin de Fenerbahçe, Beşiktaş, Kayseri üçgeninde söz düelloları, atışmalar hiç eksik olmadı. Bu konuya fazla girmeden Beşiktaş'a etik dersi veren Kayseri'nin bize de dokunduğu ikinci skandalı hatırlatacağım. Troisi sene başında, takımın toplanma tarihinde gelmemiş, "nerede?" diye aranırken Kayseri de çıkmıştı bilindiği üzere. Ona buna etiklik dersi veren Kayseri yönetimine bu sebeple kızgınız ve bu maçı özel yapan bu mesele.


Dün Troisi'nin Kayseri'de huzur var açıklamaları yazıyordu haberlerde. Tabi ki oyuncunun ne yaşadığını bilemedeğimizden huzuru nerde bulduğunu bizler göremeyiz. Ancak açıklamalarının devamında öyle bir demeç var ki gelde küfretme dedim. İlgili haberde aynen bu cümleler geçiyor "Gençlerbirliği taraftarının az olduğunu ve bu nedenle üzerine bir baskı kurulması gibi bir düşünceye sahip olmadığını söyleyen Troisi, sahada ne gerekiyorsa onu yapacağını söyledi."


Taraftarın azlığı yada çokluğunu üzerinde ki baskı olup olmayacağıyla oranlamış Troisi. Bu açıklamada ki düşüncesizliği anlayabiliyorum. Sonuçta bizde aldığı paradan çoğunu görünce herşeyi mübah gören bir yapıya sahip kendisi. Değer yargıları aza çoğa göre değişen karakterde birisinden fazlası da beklenemezdi sanırım. there are things money can't buy Troisi, bu slogan mastercard'ın Türkiye'deki reklamlarında da geçen "paranın satın alamayacağı şeyler vardır" sloganının ingilizcesi. Troisi'ye bunu demek yeterli olacaktır. Pazar günü o az taraftarın önüne çıktığında biz değerimizle, özümüzle övünüp, tribünde karşılıksız takımımıza destek olurken, onun için bu söz bir anlam ifade edecek mi? merak ediyorum.


İşte bütün bu olayların tazeliğini korurken oynanacak bu maç bir lig maçından öte bir havada geçecek taraftarlar için belki ama yensekte, yenilsekte biz özümüzden hiçbir şey kaybetmeyeceğiz. Maçın teknik taktiğine gelince, Tomas anlaşması suya düşmek üzereymiş. Bu durum stoper kısmında kimin oynayacağı sorusunu akıllara getiriyor. Sinan'ın 3 haftalık sakatlığı var ve Djite'de Ankaragücü ile flört ediyormuş. Forvet hattında Kahe tek başına da çıkabilir çünkü Mustafa Pektemek'te babasının vefatı dolayısıyla bir kaç antrenman kaçırdı, son antremanlarda takımdan ayrı çalıştı. TSYD kupasında hucümda zayıftık bakalım bu gelişmeler sonrası neler bekleyecek bizi. Gerçi o kupa tam gerçeği yansıtmadı bana göre. Kadro sürekli değişti denendi, lig havası farklı olabilir. Bunun dışında Thomas Doll'un hafta içinde yaptığı zehir zemberek açıklamalarda kafaları karıştırdı. Sorumluluk almak zor, transfer şart dedi, son Tomas olayından sonra da yerel siteler sinirlendiğini yazıyor. Bu gelişmeler altında zor bir maç bekliyor bizi, tek avantajımız ev sahibi olmamız.


Kayserispor ise sezona öyle pek ahım şahım transfer yaparak başlamadı. Mehmet Topuz'u kaybettiler, yerini bizden Troisi ile doldurdular. Bunun dışında genç isimler kattılar kadroya. Hazırlık maçlarında ki futbollarını bilmiyoruz. Gelen açıklamaları umutlu gözükse de onlarda süpriz takım havasındalar. Defansta milli oyuncu Eren'in oynamayacak olması şansımıza, bunun yanında geçen sezonun sonlarına doğru yıldızı parlayan genç yetenek Furkan Özçal'da oynamayacak. Sonucu merak edilen bir karşılaşma bizi bekliyor.


Not: Yarın Saat 21:oo da ki maça gitmek için Kızılay eski Gima önünde bir buluşma gerçekleşecektir ayrıntılar ve buluşma saati için aşağıda ki linki takip ediniz.



Not 2: Yarın ki buluşmaya üzerinizde kırmızı ağırlıklı birşeyler giyerek gelinmesi rica olunur. haydigencler.com sitesinin yaptırmış olduğu tişörtler bu buluşma için birebirdir. İlgilenenler için:


ADRES= Menekşe 1 sk. No:7/41 Kızılay-ANKARA
TEL:(0312)4181727
GSM:0533 654 76 88 - 0506 308 17 72
MAİL:sprintspor@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Bu Blogda Ara